Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής

Συνεχίστηκαν και χτες οι δηλώσεις συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο της ΕΙΝΑΠ, από την Ομοσπονδία Οικοδόμων,την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων.Ηδη, έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ,το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και ο Σύλλογος Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με χτεσινή ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο - "δολοφόνο" ενάντια στο πολυτιμότερο αγαθό της υγείας που αδίστακτα προωθεί, επιχειρεί την εκ νέου καταλήστευση των Ταμείων, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. "Απαιτούμε ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία", τονίζει η Ομοσπονδία και δηλώνει ότι θα παλέψει για τη διάσωση, την εξυγίανση και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Η ΟΣΝΙΕ καλεί τους εργαζόμενους να ευαισθητοποιηθούν και να αφυπνιστούν και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στο αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, με το οποίο "υλοποιούνται τα σχέδια του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και του ΟΟΣΑ προς όφελος του κεφαλαίου που λυμαίνεται την υγεία και του μεγαλοϊατρικού κατεστημένου".

Το Σωματείο Προσωπικού των Ιδιωτικών Κλινικών, με ανακοίνωσή του, συμπαραστέκεται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και των φαρμακοποιών, ενώ καταδικάζει την πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και αρκετών σωματείων του δημόσιου τομέα, που δε θέλουν ή αδυνατούν να αντιληφθούν τι θα σημάνει για τους χώρους το νέο νομοσχέδιο για την υγεία.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιο προωθεί τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) την Πέμπτη, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την υγεία."Παράλληλα, συνεχίζει η ΔΕ, οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν και τη φιλοκυβερνητική τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που, όχι μόνο δεν απορρίπτει συνολικά το νομοσχέδιο, αλλά ζητά και την επίσπευση των διαδικασιών ψήφισής του".

Και η ανακοίνωση ΔΕ καταλήγει: "Η μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στο συλλαλητήριο την Πέμπτη, που οργανώνει η ΕΙΝΑΠ, είναι η καλύτερη απάντηση και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό".

Η ΔΑΚΕ του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" συμπαρίσταται στον αγώνα της ΕΙΝΑΠ και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει με όλα τα μέλη της στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά,εκτός από τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, έχει ανακοινώσει ότι συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, με δικά του αιτήματα, που είναι η απόσυρση του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου άμεσα και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τις ανάγκες.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων ΙΚΑ του Δήμου Βύρωνα, με ομόφωνη απόφασή του, συμπαρίσταται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και καλεί τους συνταξιούχους να είναι πάντα κοντά στους αγώνες των γιατρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Πέμπτη η ιδρυτική σύσκεψη (2006-07-01 00:00:00.0)
Στο Σύνταγμα για την Υγεία (2001-01-30 00:00:00.0)
Πανελλαδική διαμαρτυρία την Τρίτη (2001-01-28 00:00:00.0)
Πανελλαδικός ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κατά των αντιλαϊκών πολιτικών (2001-01-28 00:00:00.0)
Μας αφορά όλους ο αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας (1997-07-01 00:00:00.0)
"Στο πόδι" οι γιατροί όλης της χώρας (1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ