Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στο πόδι" οι γιατροί όλης της χώρας

Συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ την Τρίτη ώρα 12.30μμ, έξω απ' το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και "συνέλευση τώρα", την Τετάρτη ώρα 11πμ, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Οι τοπικές ενώσεις μπαίνουν μαχητικά στις κινητοποιήσεις

Διευρύνονται οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και οι τοπικές ενώσεις, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναπτύσσουν αγωνιστικές δραστηριότητες.

Ηδη, η ΕΙΝΑΠ έχει αποφασίσει, όπως ανακοίνωσε και η ΟΕΝΓΕ, τετραήμερη απεργία (4 - 7 Ιούνη 1996). Ο Χ. Ζαχαρόγιαννης,αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε: "Οι γιατροί του Λεκανοπεδίου δε θα μείνουν πίσω. Την Τρίτη, 4 Ιούνη 1996, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας, ώρα 12.30. Και την Τετάρτη, ώρα 11πμ, θα γίνει η "συνέλευση τώρα" στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Σωτηρία"".

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι το νέο σχέδιο νόμου "δεν ανταποκρίνεται στις συσσωρευμένες και επιτακτικές ανάγκες του ΕΣΥ και δεν επιλύει τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών". Με την άρση της μονιμότητας των νεοεισερχόμενων γιατρών στο ΕΣΥ, συνεχίζει η ΕΙΝΑΠ, και την πολύχρονη παραμονή τους σε κατάσταση εργασιακής αμφισβήτησης και ανασφάλειας, αλλοιώνει πρακτικά το δημόσιο χαρακτήρα και τη δομή του συστήματος και τορπιλίζει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Η κυβέρνηση, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, επιμένει στην επιβολή αυταρχικών θεσμών, όπως του διοριζόμενου διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας απ' το ΔΣ του νοσοκομείου.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΙΝΠΙΣ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) με χτεσινή ανακοίνωσή της ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην τετραήμερη απεργία (4 - 7 Ιούνη) και την Πέμπτη 6 Ιούνη, ώρα 1μμ, γίνεται Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" για να εκλεγεί και Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών, απ' τις οποίες θα αναδειχτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΠΙΣ.

Χτες έγινε μαζική, μαχητική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών της της Βοιωτίας και της Εύβοιας στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Π. Κοντολέων και ενημέρωσε τους γιατρούς για τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας. Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ με τετράωρες στάσεις εργασίας (9πμ - 1μμ), τη συμμετοχή των γιατρών της δύναμής της στη συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ την προσεχή Τρίτη, καθώς και την παρουσία αντιπροσωπείας της στη ΓΣ της ΕΙΝΑΠ την Τετάρτη 5 Ιούνη.

Η Παγκρήτια Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ, ενώ οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου αποφάσισαν να κάνουν τετράωρες στάσεις εργασίας την προσεχή βδομάδα.

Η ΟΣΝΙΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με χτεσινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ φτιάχτηκε στα πλαίσια των οδηγιών του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το γκρέμισμα του όποιου κράτους πρόνοιας υπάρχει ακόμα και στα πλαίσια της Συμφωνίας του Μάαστριχτ.

Η ΟΣΝΙΕ καταδικάζει το νομοσχέδιο και καλεί τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΥΓΥΙΚΑ, ΠΟΣΕ - ΙΚΑ) να το καταδικάσουν, ενώ συμπαραστέκεται στους αγώνες της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ.

Τέλος, η ΟΣΝΙΕ καλεί τα σωματεία - μέλη της να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το νομοσχέδιο ενημερώνοντας τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ