Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Αποφασιστικό ΟΧΙ

Με 4ωρη κατάληψη του κτιρίου του ΕΣΔΚΝΑ αντέδρασαν οι κάτοικοι του Αυλώνα στις μεθοδεύσεις για δημιουργία ΟΕΔΑ "σώνει και καλά" στην περιοχή τους, όταν ήδη έχει γίνει γνωστό ότι άλλες περιοχές προηγούνται στη σχετική κατάταξη. Ετοιμάζουν νέες απροειδοποίητες κινητοποιήσεις

Με τετράωρη κατάληψη των γραφείων του ΕΣΔΚΝΑ αντέδρασαν χτες οι κάτοικοι του Αυλώνα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ να χωροθετηθεί "σώνει και καλά" Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στον Αυλώνα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή αποδεδειγμένα πλέον είναι τελευταία στην κατάταξη των υποψήφιων χώρων. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, κρατώντας μαύρες σημαίες, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αυλώνα κατέλαβαν τα γραφεία του κτιρίου για τέσσερις ώρες, από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, διαδηλώνοντας μ' αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους στην ανάθεση, από τον ΕΣΔΚΝΑ, νέας μελέτης για χωροθέτηση ΟΕΔΑ στην περιοχή τους, αλλά και ενάντια στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, όπως αυτή σηματοδοτείται από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οπως κατήγγειλαν, στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να "ανακαλυφθούν" νέα στοιχεία, που θα δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση ώστε να χωροθετηθεί τελικά η ΟΕΔΑ της Βορειοανατολικής Αττικής στον Αυλώνα. Οι ίδιοι αναρωτήθηκαν γιατί αποφασίστηκε τώρα η ανάθεση νέας μελέτης για τον Αυλώνα, τη στιγμή που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, η περιοχή τους βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολόγησης των υποψήφιων για ΟΕΔΑ χώρων.

Σκέτη κοροϊδία χαρακτήρισε τη νέα μελέτη για τον Αυλώνα ο δήμαρχός του Δημήτρης Κυριακού,ενώ έκανε λόγο για αυθαιρεσία από πλευράς ΕΣΔΚΝΑ, "αφού προτείνει νέους χώρους, τη στιγμή που οι μελέτες είναι ήδη ολοκληρωμένες".

"Δε μας σέβονται καθόλου. Σκέφτονται την πλουτοκρατία της Βόρειας Αττικής. Αυτό δε θα το ανεχτούμε, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο... ", δήλωσε ο Δημήτρης Πατσαβούρης,κάτοικος Αυλώνα. "Οι αρμόδιοι δεν αναγνωρίζουν τις μελέτες, για τις οποίες ξόδεψαν εκατομμύρια και το θεωρούν "δίκαιο" να τις πετάνε στα σκουπίδια", μας είπε ο Αντώνης Καραγκιόζης."Δε θα τους αφήσουμε να μολύνουν τα νερά των γεωτρήσεων με σκουπίδια", είπε η Δήμητρα Σιδέρη.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε στην περιοχή, καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης του κτιρίου του ΕΣΔΚΝΑ, που έληξε με τη δήλωση από πλευράς κατοίκων και δήμου για νέες απροειδοποίητες και δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Σε ανακοίνωσή του, μετά την κατάληψη, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Θ. Καρούντζος αναφέρει ότι "λυπάται" για αυτή την εξέλιξη, τη στιγμή όμως που ο ίδιος, μόλις προχτές - στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ - κατέθεσε εισήγηση για νέα παράταση κατάθεσης των μελετών για τις 6 Ιουνίου. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ κάνει λόγο για "αδελφοκτονία, καθώς η Αυτοδιοίκηση στρέφεται κατά της Αυτοδιοίκησης" και ισχυρίζεται ότι η "διαφάνεια και αποφασιστικότητα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας" είναι οι μόνες συντεταγμένες κάθε κίνησης του ΕΣΔΚΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ