Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θλιβεροί "κουκουεδολόγοι"

Για κλάματα είναι οι επαγγελματίες "κουκουεδολόγοι". Θέλησαν να μεταφέρουν το νοσηρό κλίμα που υπάρχει στα άλλα κόμματα, λόγω της κρίσης της πολιτικής τους, στο ΚΚΕ, και γι' αυτό ανακάλυψαν "συγκρούσεις", "ρήξεις", "κρίσεις" κ.ο.κ. Οι ισχυρισμοί τους έμειναν μετέωροι, αφού, μεταξύ των άλλων, δεν κατάφεραν να βρουν στελέχη του ΚΚΕ που να παίξουν το παιχνίδι τους. Ετσι, τις αμέσως επόμενες μέρες μετά το Συνέδριο έπαψε "αιφνιδιαστικά" το "ενδιαφέρον" τους - πάντα για το καλό του Κόμματος - και τα "ρεπορτάζ" αραίωσαν.

Ορισμένοι, όμως, θλιβεροί και εμπαθείς αντικομμουνιστές, όπως ο γνωστός Γρ. Ρουμπάνης με χτεσινό άρθρο του στην "Ελευθεροτυπία", συνεχίζουν να... "αγωνιούν" για την πορεία του ΚΚΕ. Πάντως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο συντάκτης της "Ε" είναι αποκαλυπτικός στο άρθρο του, για το ρόλο που αυτός θέλει να παίξει το ΚΚΕ στο σημερινό πολιτικό σύστημα: "Να γίνουν (σ.σ. το ΚΚΕ και οι δυνάμεις της Αριστεράς, όπως τις καταλαβαίνει ο ίδιος, υπονοώντας το "ΣΥΝ") ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, αντί να αποτελούν συστατικό στοιχείο της συνολικής πολιτικής κρίσης".

Είναι προφανές ότι πίσω από τη φράση "ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων" βρίσκεται η ουσία. Επιθυμούν και επιδιώκουν, δηλαδή, να δουν το ΚΚΕ να "παίζει" στο δικομματικό σύστημα εξουσίας ως μία συνιστώσα του (διάβαζε μια τσόντα του), και στο όνομα αυτού του ρόλου να παραιτηθεί από την επαναστατική φυσιογνωμία του και να εκχωρήσει την αυτόνομη πολιτική παρουσία του.

Ας μην κάνουν τέτοια όνειρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ