Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η ΑΤΕ διατάζει συρρίκνωση!

Η Τράπεζα αρνείται να χρηματοδοτήσει την οργάνωση απαιτώντας απόλυση 100 εργαζομένων

Στη συρρίκνωση και την καταστροφή αντί της ανάπτυξης, οδηγεί, εκβιαστικά, την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας - μια από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας - η ΑΤΕ, αρνούμενη τη χρηματοδότησή της.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας αρνείται να δανείσει την Ενωση με 350 εκατομμύρια δραχμές, που χρειάζεται για να εξοφλήσει 200 βαμβακοπαραγωγούς που παρέδωσαν το βαμβάκι εδώ και 2,5 μήνες. Η ΑΤΕ, όπως καταγγέλλει η διοίκηση του ΔΣ της ΕΑΣ Καρδίτσας, απαιτεί από την Ενωση εκβιαστικά να απολύσει μέσα σε ένα χρόνο 100 εργαζόμενους (2% του προσωπικού της κάθε μήνα) προκειμένου να δώσει το δάνειο που χρειάζεται.

Η παράλογη και γι' αυτό απαράδεκτη απαίτηση της ΑΤΕ, έχει εξοργίσει τους φορείς του νομού, το ΔΣ της ΕΑΣ και τους εργαζόμενους που βλέπουν πως πίσω από τέτοιες απαιτήσεις κρύβεται ο στόχος για συρρίκνωση και περιθωριοποίηση της Ενωσης που, ουσιαστικά, κινεί την οικονομία του αγροτικού νομού της Καρδίτσας. Το ΔΣ της Ενωσης που συνεδρίασε προχτές έκτακτα καταδίκασε ομόφωνα την απαράδεκτη απαίτηση της ΑΤΕ και οργανώνει σήμερα στις 11 πμ ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων του νομού στα γραφεία της Ενωσης και, την ερχόμενη Τρίτη θα προχωρήσουν σε κατάληψη του καταστήματος της ΑΤΕ στην πόλη της Καρδίτσας.

Προχτές οι εργαζόμενοι στην Ενωση πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, ενώ σε γενική συνέλευση που πραγματοποιούν σήμερα αποφασίζουν πιθανότατα, τη συμμετοχή τους στην κατάληψη. Τόσο οι φορείς και οι αγρότες και το ΔΣ της Ενωσης Καρδίτσας όσο και οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και να χρηματοδοτήσει η ΑΤΕ την Ενωση για να εξοφλήσει τους 200 απλήρωτους βαμβακοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ