Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ισες ευκαιρίες μόρφωσης για όλους

Η απόφαση των γονιών του Πειραιά να παλέψουν μαζί με τους φορείς του μετώπου παιδείας για μια καλύτερη παιδεία, όπου θα υπάρχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για όλους τους νέους, επικυρώθηκε μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά. Επίσης εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με πρόεδρο και πάλι την Κούλα Κυριακοπούλου.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, οι αντιπρόσωποι συζήτησαν τις εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία και εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο διαπιστώνεται ότι το σύνολο των μέτρων που προωθούνται δείχνουν καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης και δρομολογούν τη διάλυση της ενιαίας, δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Ειδικότερα, για τα νέα μέτρα στην παιδεία, τονίζουν: "Ολα είναι σύνολο μέτρων που δείχνουν καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης και δρομολογούν τη διάλυση της ενιαίας, δημόσιας και δωρεάν παιδείας.Ο στόχος της πολιτικής αυτής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υπογραμμίζουν οι γονείς, είναι να εφαρμόσει την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις οδηγίες της ΕΕ, που λένε "η παιδεία να γίνει ανταποδοτική. Δικαίωμα στη μόρφωση να έχουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, Η μόρφωση είναι δικαίωμα λίγων"".

Μέσα από το ψήφισμα καθορίζονται και οι στόχοι πάλης της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα, με πρώτο την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, εξασφάλιση δωρεάν φοίτησης 2 χρόνων όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία, ενιαία 9χρονη βασική εκπαίδευση με άμεση προοπτική τα 11 χρόνια, ενιαίο τύπου λυκείου, επίλυση του κτιριακού προβλήματος των σχολείων του Πειραιά με συγκεκριμένο επείγον χρονοδιάγραμμα, έγκαιρη κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και εξασφάλιση της απαραίτητης υποδομής σε όλα τα σχολεία.

Οι γονείς του Πειραιά δηλώνουν επίσης έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση στην παιδεία, εντείνοντας τις προσπάθειές τους για να διευρυνθεί το μέτωπο παιδείας και με συντονισμένο αγώνα να αντιπαλέψουν την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, του Διεθνούς Απολυτηρίου, την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τη λεγόμενη "αποκέντρωση" και όποιες άλλες ρυθμίσεις δρομολογούνται από την κυβέρνηση και κινούνται σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά σύσκεψη για αντεπίθεση στις αντιδραστικές αλλαγές (2011-02-05 00:00:00.0)
Γράμμα προς όλους τους γονείς (2007-11-03 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση σήμερα για την παιδεία (1998-12-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - απάντηση σήμερα (1997-04-01 00:00:00.0)
Παναθηναϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία σήμερα (1996-11-12 00:00:00.0)
Ευρύ μέτωπο για την παιδεία (1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ