Κυριακή 20 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα 'ναι πρωτόγνωρη εμπειρία

Χαρακτηριστικές για το πνεύμα της συμμετοχής στο Φεστιβάλ είναι και οι παρακάτω δηλώσεις μελών των αντιπροσωπείων.

Από την αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης η Τιτίκα Δελήγκα δήλωσε στο "Ρ":

"Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε κάτι από την ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό, που είναι σε μεγάλο κομμάτι συνδεδεμένο με την πάλη του λαού. Γιατί ό,τι καλό βγήκε, βγήκε σε περιόδους ανάτασης του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος".

Από την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νέων της ΓΣΕΕ η Μαρίνα Ζαχαροπούλου σημείωσε: "Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί θα ανταλλάξουμε απόψεις με τους υπόλοιπους νεολαίους εκεί για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τα προβλήματά μας σαν νέοι εργαζόμενοι σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματά μας. Αυτή η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών θα βοηθήσει πιστεύω ουσιαστικά στη δουλιά μας και την πάλη ενάντια στα προβλήματά μας.

Και όλα αυτά, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της νέας τάξης, θα γίνουν ένα ακόμα βήμα για την ανάκαμψη του κινήματος της νεολαίας και πάνω από όλα του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που δε δέχεται τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ".

Από τον Ελληνοκουβάνικο Σύνδεσμο η Δέσποινα Μάρκου είπε:

"Για τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φέτος, 50 χρόνια από το Πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ, που έγινε το 1947 στην Πράγα, γίνεται στην Κούβα κι αυτό γιατί θα ενισχύσει τον αγώνα του κουβανικού λαού και την αλληλεγγύη όλων των λαών και κυρίως των νέων ανθρώπων με τον αγώνα που δίνει σήμερα η Κούβα".

Από το ΚΣ της ΚΝΕ, τέλος, ο Αλέκος Χαλβατζής μας είπε:

"Αυτό που κάνει ξεχωριστό το φετινό Φεστιβάλ είναι ότι φέτος πάμε στην Κούβα, στο νησί της επανάστασης, στη χώρα που δίνει τη μάχη στο στόμα του λύκου ουσιαστικά, μέσα στον Κόλπο του Μεξικού, που εξακολουθεί να παλεύει παρ' όλες τις ανατροπές. Και πάμε ακριβώς να στήσουμε αυτό που πριν δέκα χρόνια είχε γίνει στην Κορέα, αυτό που πολλοί ήθελαν να θάψουν μετά τις ανατροπές στην Ανατολική Ευρώπη.

Είναι επίσης μια προσπάθεια να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για καινούρια προβλήματα που προέκυψαν μετά τις ανατροπές, για τη δράση του ιμπεριαλισμού στη νέα τάξη, για τα δικαιώματα των λαών. Αποκτά όμως και συμβολικό χαρακτήρα, σήμερα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε, μια μορφή που ενέπνευσε τη νεολαία σε όλο τον κόσμο, καθώς μια φωτογραφία του έφτασε να κρέμεται στον τοίχο κάθε εφηβικού δωματίου. Πιστεύουμε ότι πολλά θετικά θα βγουν, οι εμπειρίες των χιλιάδων αντιπροσώπων που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις θα είναι σημαντικό στοιχείο για την παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος της νεολαίας στον κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ