Κυριακή 20 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό"

Μιλά στο "Ρ" ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ στο Φεστιβάλ, Θ. Παφίλης

"Η ΕΕΔΥΕ συμμετέχει στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, γιατί θεωρεί ότι είναι μια κορυφαία εκδήλωση αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης, η οποία συμβάλλει στο γενικότερο αγώνα κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων", δήλωσε στο "Ρ" ο Θ. Παφίλης και συνέχισε: "Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στην Κούβα αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτή η χώρα δέχεται τη βάρβαρη και ανήθικη επίθεση των ΗΠΑ με την επιβολή του εμπάργκο, καθώς και των φασιστικών νόμων. Τα κινήματα ειρήνης, καθώς και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης έχουν επανειλημμένα εκφράσει την καταδίκη και διαμαρτυρία κατά των ΗΠΑ και όλων όσων ακολουθούν την προσπάθεια αυτή.

Από αυτήν την άποψη, η ΕΕΔΥΕ συμμετέχοντας στο φεστιβάλ θέλει να τονίσει, για μια ακόμα φορά, τη συμπαράστασή της στην Κούβα, που, εκτός των άλλων, συμμετέχει δραστήρια στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.

Συμμετέχοντας επίσης στο Φεστιβάλ, που συνδέεται με τα 30 χρόνια της δολοφονίας του Τσε από την CIA, θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο, που με τη ζωή του και το θάνατό του ακόμη έγινε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τη νεολαία και τους λαούς όλου του κόσμου στον κοινό αγώνα μέχρι την τελική νίκη των δυνάμεων της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ