Κυριακή 20 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Βάρβαροι θόρυβοι" κατά του τουρισμού

Ο Μύτικας Πρέβεζας είναι ένα πανέμορφο χωριό, στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, με απέραντες και πεντακάθαρες ακρογιαλιές και ένα πανέμορφο δάσος που καθρεφτίζεται στην καταγάλανη και πεντακάθαρη θάλασσα του Ιονίου. Αυτή την απερίγραπτη ομορφιά και το γαλήνιο τοπίο του χωριού το προτιμούν πολλοί ντόπιοι ξένοι τουρίστες.

Αυτή τη γαλήνια φύση με τις απερίγραπτες φυσικές ομορφιές έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση να διαταράξουν οι "βάρβαροι" θόρυβοι των πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία πετούν πολύ χαμηλά κοντά στις στέγες των σπιτιών. Είναι σ' όλους γνωστό τι δαιμονισμένο θόρυβο κάνουν αυτά τα αεροπλάνα και τι συνέπειες έχουν για την υγεία των κατοίκων καθώς και πόσο ζημιώνουν τον τουρισμό μας. Για τη γνώμη που έχουν σχηματίσει οι τουρίστες για αυτές τις πτήσεις, θα αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα.

Το Μάη που παραθέριζα στο Μύτικα, ένας Σουηδός, ο Ματίας, μαζί με τα δύο μικρά παιδιά του - ένα πέντε χρονών και το άλλο εφτά - μόλις άκουσαν το θόρυβο που έκαναν τα αεροπλάνα το μικρό κατουρήθηκε πάνω του, ενώ το μεγαλύτερο έβαλε τα κλάματα χωρίς να σταματά. Ο Ματίας έγινε έξω φρενών και άρχισε να βρίζει αποκαλώντας "ηλίθιους" όλους αυτούς που αγνοούν τα μικρά παιδιά και τους αρρώστους που υπομένουν κάθε μέρα αυτό το μαρτύριο.

Η Μαριάννα από τη Γερμανία για το συγκεκριμένο γεγονός μου είπε: "Πόλεμο έχουμε και δε σκέφτονται πόσο κοστίζουν αυτές οι πτήσεις; Αυτά τα χρήματα τα πληρώνει ο λαός". Μαζί με αυτά τα λόγια έκανε και μια χειρονομία που έδειχνε ότι έχει στρίψει σ' αυτούς που δίνουν αυτές τις εντολές. Βλέπετε οι ξένοι υπολογίζουν και το οικονομικό κόστος, ενώ εμείς οι "πλούσιοι" τα θεωρούμε ψιλοπράγματα.

Ως Ελληνας πολίτης δικαιούμαι να απαιτήσω να σταματήσουν αμέσως οι πτήσεις πάνω από το χωριό μας. Ας δείξουν λίγο σεβασμό στον παράγοντα άνθρωπο οι διοικούντες αυτής της ταλαίπωρης χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ