Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΜΠΗ
Εμεινε μόνο η κοιλάδα

Τρεις χιλιάδες στρέμματα δάσους έκαψε η φωτιά

Πάνω από 3.000 στρέμματα δάσους έχει κάψει η πυρκαγιά στα Τέμπη. Η φωτιά ξεκίνησε στις τέσσερις το απόγευμα το περασμένο Σάββατο σε υδροτριβείο της περιοχής κοντά στο προσκύνημα της Αγ. Παρασκευής.

Οι φλόγες φούντωσαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να επέμβουν λόγω του δύσβατου εδάφους. Λόγω του μεγάλου μετώπου που είχε η φωτιά, διακόπηκε για αρκετές ώρες η συγκοινωνία στην Εθνική Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή το μεσημέρι η φωτιά ελέγχθηκε, αλλά το απόγευμα αναζωπυρώθηκε. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έλεγξαν την κατάσταση, αλλά χτες μετά το μεσημέρι οι φλόγες θέριεψαν πάλι. Στον τόπο κάνουν ρίψεις τέσσερα αεροπλάνα, ενώ το έργο τους βοηθάνε τα πληρώματα 20 οχημάτων της Δασικής και της Πυροσβεστικής, καθώς και πολλοί πολίτες.

  • Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ η πυρκαγιά στον Παλαμά και στο Μακρολίβαδο Φθιώτιδας. Δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούσαν να ελέγξουν τις φλόγες που καταστρέφουν δασικές εκτάσεις. Ανεξέλεγκτη έκαιγε και η φωτιά στη Βούτα Χανίων.
  • Στην Αίγινα πυρκαγιά που ξέσπασε στις έξι παρά δέκα κοντά στο χωριό Πέρδικα και ελέγχθηκε μετά από δυο ώρες. Δυο αεροσκάφη βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ