Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι Αλβανοί εργάτες θα πληρώσουν τη ζημιά

Αντί για κάρτες εργασίας, επιχειρήσεις - "σκούπα"

Το μείζον ζήτημα της χορήγησης αδειών παραμονής και εργασίας στους λαθρομετανάστες ήταν το αντικείμενο της προγραμματισμένης στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψης των υπουργών Εργασίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας, αλλά για άλλη μια φορά φάνηκε η ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης. Από τις δηλώσεις των υπουργών Εργασίας και Δημόσιας Τάξης φάνηκε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κατά το δοκούν. Ενώ πριν μερικές μέρες από το υπουργείο Εργασίας είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθούν "πράσινες κάρτες" σε αλλοδαπούς που προέρχονται από μη γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, χτες έγινε γνωστό ότι με πρόταση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου θα επανεξεταστεί το περιεχόμενο των Προεδρικών Διαταγμάτων που έχουν καταρτιστεί για το θέμα αυτό.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από την πλευρά του, όπως δήλωσε ο Γ. Ρωμαίος, θα ενισχύσει τη θωράκιση των συνόρων σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ηδη έχει καταρτιστεί το σχέδιο νόμου για την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων και στους επόμενους μήνες θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.000 φυλάκων πενταετούς θητείας. Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα εντάσσεται επίσης η ενίσχυση της εναέριας αστυνόμευσης των συνόρων και η εντατικότερη παρουσία του στρατού, πράγμα που ζητούν ιδιαίτερα τόσο οι αστυνομικοί, όσο και κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών.

Ο Γ. Ρωμαίος ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει έντονη δραστηριοποίηση της αστυνομίας στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που μεθερμηνεύεται ως έναρξη για πολλοστή φορά των γνωστών επιχειρήσεων - "σκούπα". Από την αρχή του χρόνου φέτος έχουν απελαθεί 80.000 Αλβανοί. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν κριθεί αναποτελεσματικές και ασύμφορες για το ελληνικό δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, μετά την ευρεία σύσκεψη των σωματείων στην Καστοριά την περασμένη βδομάδα, καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδυναμία εφαρμογής μιας συγκεκριμένης πολιτικής και την καλεί να υιοθετήσει της προτάσεις της για την επίλυση των προβλημάτων (δημιουργία κέντρων υποδοχής, εφαρμογή νομοθεσίας περί αλλοδαπών κτλ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ