Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Κυβερνητικά "θα" για τη σχολική στέγη

Τι απαντάει το υπουργείο Παιδείας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τα σχολεία της περιοχής

Υποσχέσεις ότι "θα" λυθούν τα έντονα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ν. Ιωνίας, έδωσαν οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ. Οι υποσχέσεις αυτές, μάλιστα, δίνονται τη στιγμή που οι γονείς των μαθητών του δήμου, πραγματοποίησαν, προχτές, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΣΚ, ζητώντας να δοθούν τα σχολεία που τους ανήκουν.

Συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή και Ορ. Κολοζώφ,για το τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών και της διπλοβάρδιας στα νηπιαγωγεία του δήμου, ο υπουργός Παιδείας απαντά ότι "ύστερα από συνεργασία με το δήμο, τα προβλήματα θα λυθούν σε διάστημα τριών ετών και έτσι κανένα νηπιαγωγείο δε θα στεγάζεται σε μισθωμένες αίθουσες, παρά το γεγονός ότι στο δήμο Ν. Ιωνίας δεν υπάρχουν χώροι για απαλλοτρίωση".

Πάντως, τονίζεται ότι "το θέμα θα αντιμετωπιστεί με την ανέγερση κτιρίων μέσα στους χώρους των 14ου, 7ου και 20ου Δημοτικού σχολείου, η ανέγερση των οποίων έχει δρομολογηθεί και με τη στέγαση, σε ανάγκη, μέσα σε δημοτικά σχολεία".

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας ρωτήθηκαν, για το ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μεταφερθούν σε δημόσια κτίρια το 9ο Νηπιαγωγείο, το οποίο στεγάζεται σε μια αίθουσα κάτω από πολυκατοικία, που δεν έχει αυλή, και το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι εντελώς ακατάλληλο, που δε διαθέτει ούτε κατάλληλους χώρους υγιεινής, ούτε αυλή. Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι "για το κτίριο του 9ου Νηπιαγωγείου - 7ου Δημοτικού και 20ού Δημοτικού έχει απαλλοτριωθεί χώρος επιφάνειας 2.500 τ. μ. και αναμένεται απόφαση για τον καθορισμό προσωρινής αποζημίωσης τιμής μονάδος, ενώ για τα 3ο, 15ο και 22ο Νηπιαγωγεία απαλλοτριώθηκε χώρος στο 193ο οικοδομικό τετράγωνο, επιφάνειας 2.015 τ. μ. και αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας".

Σε ανάλογη ερώτηση των βουλευτών Μ. Κωστόπουλου και Γερ. Αραβανή σχετικά με τα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο, το υπουργείο απαντά ότι "καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας αν και είναι δύσκολο να εξευρεθούν οικόπεδα στο δήμο. Πάντως, ανακοινώνεται, ότι από τον ΟΣΚ κατασκευάζονται τα διδακτήρια του 6ου Γυμνασίου - Λυκείου, του 2ου και 3ου Λυκείου και γίνονται μελέτες για προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και γυμναστηρίου στο 5ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας".

Τέλος, το στεγαστικό πρόβλημα του ΤΕΛ Ν. Ιωνίας προβλέπεται, σύμφωνα με την απάντηση, να λυθεί με τα κτίρια του πρώην εργοστασίου "Ανατόλια", αφού από τον ΟΣΚ ορίστηκε επιτροπή καταλληλότητας των κτιρίων και αυτή τη στιγμή αναμένεται η υποβολή της σχετικής εισήγησης της επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ