Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί όλους τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς της Σαλαμίνας και του ευρύτερου Πειραιά η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών - Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας (ΟΕΕΣΣ), σήμερα στις 2 μ.μ., στην προβλήτα των πορθμείων του Περάματος. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τον "μποναμά", που προσφέρει στους πλοιοκτήτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Κατσιφάρας, και συγκεκριμένα, για την απόφασή του να πληρώνουν εισιτήριο και οι οδηγοί των οχημάτων που διακινούνται στην πορθμειακή γραμμή Περάματος - Σαλαμίνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΕΣΣ, με ψήφισμά της, καταγγέλλει τον υπουργό ότι ικανοποιεί την απαίτηση των πλοιοκτητών, "η οποία οδηγεί στον παραπέρα πλουτισμό τους, με 400 εκατ. δραχμές το χρόνο". Το ποσό αυτό θα πληρώσουν, με την επιβολή εισιτηρίου για πρώτη φορά στη γραμμή αυτή, οι οδηγοί των 3.500.000 κάθε είδους οχημάτων που ετήσια μετακινούνται.

Καταγγέλλει, επίσης, τη νοοτροπία που επιλύει "εδώ και τώρα" τις απαιτήσεις των πλοιοκτητών σε βάρος των χαμηλόμισθων και των ανέργων της Σαλαμίνας και του ευρύτερου Πειραιά, χωρίς την προσπάθεια κοινωνικού διαλόγου.

Απαιτεί, μάλιστα, την άμεση απόρριψη του αιτήματος των πλοιοκτητών από τον υπουργό και την άμεση τροποποίηση του σχετικού νόμου. Ζητά ακόμα την έναρξη κοινωνικού διαλόγου με όλους τους φορείς για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και τη ζεύξη της Σαλαμίνας με το Πέραμα, "η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση και ταλαιπωρία πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής".

Η Ομοσπονδία, τέλος, με ψήφισμα που έστειλε στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καλεί τον πρόεδρό της, Ν. Χαλά, να πάρει και αυτός θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να συμμετάσχει στις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ