Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνείται η κυβέρνηση να στηρίξει την ΑΓΝΟ

Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, απέναντι στους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους

Αρνείται η κυβέρνηση να στηρίξει τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους.

Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού Γεωργίας σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή. Ο υπουργός Γεωργίας αναφέρει ότι για την ΑΓΝΟ το δημόσιο ανέλαβε χρέη της προς την ΑΤΕ ύψους 1,4 δισ. δραχμές, τη στιγμή που τα χρέη της επιχείρησης έχουν φτάσει τα 21 δισ. δραχμές και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα στήριξής της ώστε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Ωστόσο, όμως, ο υπουργός Γεωργίας φαίνεται να μην έλαβε υπόψη του την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια για τους συνεταιρισμούς και τις δήθεν ρυθμίσεις για τα χρέη. Ανοιχτό άφησε επίσης ο υπουργός Γεωργίας το πρόβλημα πληρωμής των κτηνοτρόφων, ενώ για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρηση για τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη, ο υπουργός Γεωργίας, διαπίστωσε οικονομική αδυναμία της επιχείρησης και αναφέρει πως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Λαγκαδά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων της βιομηχανίας. Ανεξάρτητα, όμως, από όλα αυτά, το ζήτημα είναι ότι η κακή πορεία της ΑΓΝΟ δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων για τους 800 περίπου εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας, που έχουν συνδέσει άμεσα ή έμμεσα τη μοίρα τους με την εξέλιξη της επιχείρησης και η λήψη άμεσων μέτρων είναι για το λόγο αυτό επιτακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ