Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΡΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
"Μπαλάκι" οι σεισμόπληκτοι

Για επιλεκτικότητα με κομματικά κριτήρια κατηγορεί τους υπαλλήλους Πρόνοιας στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της Πτέρης

Για μη σύννομη αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων περιοχών της Αχαϊας καταγγέλλει τους υπαλλήλους του Γραφείου Πρόνοιας στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Πτέρης Αχαϊας Θανάσης Λαπαναίτης.

Σε επιστολή του προς κάθε αρμόδιο, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας λέει, ότι η υπουργική απόφαση για απόδοση 200.000 δραχμών στους σεισμόπληκτους τονίζει ότι τη δικαιούνται όσοι έχουν σπίτια με κίτρινο (για αναστήλωση) και κόκκινο (κατεδαφιστέα) και μόνο αν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

"Από μας αυτό έχει τηρηθεί με κάθε δυνατή συνέπεια", λέει ο αντιπρόεδρος, "όμως δεν έχει γίνει το ίδιο και στις άλλες κοινότητες, που τυγχάνουν προνομιούχες, είτε γιατί κάποιο κομματικό στέλεχος κατάγεται από εκεί, είτε γιατί ο πρόεδρος παίρνει "άδεια από τη σημαία" για να κάνει ό,τι εκείνος θέλει ξεχνώντας και τις υπουργικές αποφάσεις".

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τον επιστολογράφο, έφερε τους δημότες της κοινότητας, που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε αντίθεση με τον κοινοτάρχη, ο οποίος δεν τα υπέγραφε. "Στη συνέχεια απευθύνονται στο Γραφείο της Πρόνοιας στην Πάτρα και εκεί τους λένε ότι φταίει ο πρόεδρος, επειδή δε θέλει να τους βοηθήσει. Αυτό βέβαια είναι λάθος, διότι όταν κάποιος δεν έχει πρόβλημα από το σεισμό στο σπίτι του ή δεν είναι μόνιμος κάτοικος της κοινότητάς μας είναι παράνομο ο πρόεδρος να του υπογράψει το αντίθετο". Μάλιστα, οι δημότες απειλούν ότι θα μεταφέρουν σε άλλη κοινότητα τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο αντιπρόεδρος πιστεύει ότι τα κριτήρια είναι πολιτικά και παρακαλεί "κάθε υπεύθυνο να μεριμνήσει για το σωστό χειρισμό των διατάξεων ή να μας πουν κι εμάς ό,τι είναι κοινό μυστικό να παρανομούμε όλοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ