Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την εισοδηματική πολιτική καταδίκασε η ΟΣΝΙΕ

Την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης καταδίκασε ομόφωνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, στη συνεδρίασή της στις 20 του Δεκέμβρη 1995. Επίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αποφάσισε να καταγγείλει την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σαν το ελάχιστο μέσο διασφάλισης του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα υγείας και πρόνοιας.

Τα αιτήματα που τίθενται από την ΟΣΝΙΕ για τη ΣΣΕ 1996 για διαπραγμάτευση,βγήκαν από δύο συσκέψεις μελών των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων της δύναμης της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων ζητούν: Αυξήσεις 10% από 1.1.1996 επί των βασικών μισθών και από 1.7.1996 επί των διαμορφωμένων βασικών μισθών, 35ωρο για όλους τους εργαζόμενους πλην των παραϊατρικών. Ακόμη να δοθεί διορθωτικό ποσό 10% του βασικού μισθού σε όσους εργαζόμενους δεν παίρνουν νοσοκομειακό επίδομα, επίδομα παιδιών χωρίς προϋποθέσεις σε όλες τις εργαζόμενες και επίδομα 30% στο νοσηλευτικό προσωπικό και τις καθαρίστριες που εργάζονται σε χώρους εργαστηρίων.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, τονίζει η ΟΣΝΙΕ, θα χρειαστούν αγώνες, ενδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης και συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ