Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Νέα κινητοποίηση για το "δράκο" της ΔΕΗ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι κάτοικοι του Κερατσινίου για να ματαιώσουν την κυβερνητική απόφαση να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή.

Τη Δευτέρα ξεκινά η τριήμερη κατάληψη του εργοστασίου από το λαό του Κερατσινίου, με αίτημα το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου και την απόδοσή του στον δήμο. Η κατάληψη θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/1, με κλείσιμο των καταστημάτων και αποχή των μαθητών από τα σχολεία. Την ίδια μέρα, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο δήμαρχος Κερατσινίου Γ. Χάσκας δήλωσε ότι θα κάνει απεργία πείνας και τις τρεις μέρες.

Σχετικά με το ζήτημα, η επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου τονίζει στο "Ρ": "Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ο μόνος δρόμος για το λαό του Κερατσινίου είναι ο δρόμος του αγώνα. Πιστεύουμε πως όχι με μεμονωμένες ενέργειες και παθητικές, όπως η απεργία πείνας του δημάρχου, αλλά μόνο με δυναμικές, μαζικές κινητοποιήσεις όλων των φορέων της περιοχής και του λαού μπορεί να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, για επαναλειτουργία του εργοστασίου με φυσικό αέριο". Η επικεφαλής σημειώνει ακόμα ότι αν ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός θέλει να αποδείξει ότι συμπαρίσταται στα προβλήματα του λαού, πρέπει να ανατρέψει την κυβερνητική απόφαση. Μία απόφαση που ο ίδιος είχε πάρει, ως υπουργός Βιομηχανίας, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ