Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σαν το σκυλί στ' αμπέλι"

Σε ανθρώπινο "σαφάρι" της Αστυνομίας κατά Αλβανών, ένας αστυνομικός έπεσε. Ομως, το όπλο του εκπυρσοκρότησε από την πτώση και, ως εκ θαύματος, η σφαίρα βρήκε το στόχο της...

Μια ζωή κόστισε το ανθρώπινο "σαφάρι", που εξαπέλυσε για άλλη μια φορά χτες η Αστυνομία. Η επίσημη ονομασία του ανθρωποκυνηγητού είναι "επιχείρηση περισυλλογής Αλβανών λαθρομεταναστών". Μια τέτοια επιχείρηση έγινε χτες το πρωί στον Ωρωπό.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στις 9.00 "κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο κτήμα του υπουργείου Γεωργίας, στην αγροτική περιοχή Σκάλα Ωρωπού, Αλβανός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, καταδιώκετο από αστυνομικούς που κρατούσαν τα όπλα στα χέρια τους". Πραγματικό κυνήγι δηλαδή, μόνο που τα θηράματα ήταν ανθρώπινες υπάρξεις. Αοπλες και ανυπεράσπιστες στο στόχαστρο του περιστρόφου οποιουδήποτε "οργάνου".

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την ευκολία με την οποία ορισμένοι αστυνομικοί τραβούν από τα θηκάρια τους τα υπηρεσιακά τους όπλα. Στην περίπτωση των αλλοδαπών αυτό γίνεται πιο εύκολα, αφού οι τελευταίοι αποτελούν εύκολο στόχο, μη έχοντας κανέναν τρόπο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Φαίνεται δε ότι στα μυαλά κάποιων "οργάνων" κάθε Αλβανός ταυτίζεται με κακοποιό.

Το θύμα ζούσε σε κάποιο παράπηγμα της περιοχής και δούλευε στα χωράφια και τα θερμοκήπια για το μεροκάματο... Για να θρέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Ενας ανώνυμος από τους χιλιάδες ομοεθνείς του, που μπαινοβγαίνουν κάθε χρόνο από τα ελληνοαλβανικά σύνορα γυρεύοντας την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Αντί γι' αυτό ο άγνωστος ξένος εργάτης βρήκε το θάνατο, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι τα τελευταία χρόνια. "Κατά την καταδίωξη", αναφέρεται προκλητικά στο αστυνομικό δελτίο, "και στην προσπάθειά του να υπερπηδήσει χαντάκι, ο αστυφύλακας της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (σ. σ. πρόκειται για τα παλιά ΜΑΤ που... έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς) Διονύσιος Καρακαϊδος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει... (σ. σ. η σύνταξη είναι του κειμένου) και από τη βολίδα να τραυματιστεί θανάσιμα ο Αλβανός".

Φαίνεται ότι τώρα οι αστυνομικοί σημαδεύουν καλύτερα το στόχο τους όταν χάνουν την ισορροπία τους και οι σφαίρες από τα όπλα τους ακολουθούν τεθλασμένη τροχιά αντί της συνηθισμένης ευθείας. Στην περίπτωση δε του λαθρομετανάστη, ο στόχος του αστυνομικού ήταν επιπλέον κινούμενος...

Για την ιστορία, προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, που οργάνωσε την επιχείρηση - "σκούπα" με τη συνδρομή διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Ελπίζουμε, πέρα από το πόρισμα της Αστυνομίας, να υπάρξει και η δέουσα ευαισθησία του εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου αναμένεται να οδηγηθεί ο αστυφύλακας - πιστολέρο. Δε θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν, αλλά η ιστορία με τις εκπυρσοκροτήσεις, που συνήθως κοστίζουν ανθρώπινες ζωές κάπου, πρέπει να σταματήσει. Η ιστορία αυτή θα περάσει στα "ψιλά" των δελτίων ειδήσεων, αφού δεν ταιριάζει στο πρότυπο του Αλβανού κακοποιού που καλλιεργούν συστηματικά τα περισσότερα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ