Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΖΗΤΑ "ΑΥΞΗΣΗ" Ο ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
πλειοψηφίας ΓΣΕΕ με ΣΕΒ

Κάλεσμα αντίστασης προς τους εργαζόμενους από την ΕΣΑΚ. "Η λύση και η διέξοδος - τόνισε ο Γ. Μαυρίκος - Θα δοθεί με τους αγώνες και την ενωμένη δράση των εργαζομένων"

"Αμάσητη" κατάπιε την προχτεσινή πρόκληση του ΣΕΒ και την πρότασή του για... αυξήσεις 3+3% στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δηλαδή, 4,5% σε ετήσια βάση!) η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.Παρέχοντας "γην και ύδωρ" στο άθλιο παιχνίδι της συναινετικής, βάρβαρης εισοδηματικής αφαίμαξης των μισθωτών και δίνοντας αυτή πρώτη το "σήμα" της μη διατάραξης της "νέας εποχής" του ΠΑΣΟΚ - εποχή "πραγματικής λιτότητας", όπως την προσδιόρισε ο Πάγκαλος - αποφάσισε χτες ν'... απαντήσει στην πρόκληση των βιομηχάνων με "ένταση των ενημερωτικών συσκέψεων..."!

Οι προτάσεις των στελεχών της ΕΣΑΚ,για την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων, απορρίφθηκαν.Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, αυθαίρετα και μιλώντας ως εκπρόσωπος επαιτών και όχι εργατών, "κοστολόγησε", σε δηλώσεις του, τα αιτήματα της ΓΣΕΕ για το εξευτελιστικό μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη στις 533 δρχ., όσο "ένα πακέτο τσιγάρα"!

"Σικέ",χαρακτήρισε το παιχνίδι, που παίζεται γύρω από τις αποδοχές του πιο εξαθλιωμένου οικονομικά τμήματος της εργατικής τάξης, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,και τόνισε ότι η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους θεατές αυτής της προσπάθειας. "Η λύση και η διέξοδος - τόνισε - Θα δοθεί με τους αγώνες και την ενωμένη δράση των εργαζομένων".


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ