Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΣΤΕΙΑ Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑ
Ολα είναι πιθανά...

Ολο και περισσότερο μυστήριο καλύπτει τη ληστεία - φάντασμα, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταγγελίες έγινε προχτές το βράδυ στην Α Χρηματική Διαχείριση του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού στου Σκαραμαγκά.

Το ΓΕΝ παρόλο που επιβεβαιώνει το γεγονός, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει πολλά κενά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για δύο μασκοφόρους που έδεσαν και φίμωσαν έναν σημαιοφόρο και μια υπαξιωματικό και στη συνέχεια του απέσπασαν ποσόν 40 περίπου εκατομμυρίων δραχμών. Ωστόσο, σύγχυση επικρατεί για τον τρόπο διαφυγής των ληστών, αφού οι αρχικές μαρτυρίες περί απόδρασης με μια μοτοσικλέτα διαψεύδονται από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού και αποδίδονται σε κακή πληροφόρηση της Αστυνομίας. Ετσι δεν αποκλείεται οι δράστες να παραμένουν εντός του στρατοπέδου ή να διέφυγαν πολλές ώρες μετά τη ληστεία, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο η ληστεία να είναι "μαϊμού". Πάντως, μετά τη ληστεία λήφθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και απαγορεύτηκε η είσοδος και έξοδος από το στρατόπεδο.

Μετά τη ληστεία ο υπουργός Αμυνας έδωσε εντολή στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά να διενεργήσει προανάκριση και παράλληλα διατάχθηκε και έγινε η απομάκρυνση του διοικητή του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ πλοιάρχου Ξίτσα και του υποδιοικητή αντιπλοιάρχου Κουτσοπέτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ