Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ανεβάζει τεχνητά τους τόνους

Με φραστική οξύτητα και ένταση της δημαγωγίας, χωρίς καμία αναφορά στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, οργανώνει την "αντεπίθεσή" του ο Αντ. Σαμαράς στις "νέες συνθήκες".

Η τακτική του κόμματος συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του αρχηγού της Πολιτικής Ανοιξης, ο Αντ. Σαμαράς εκτιμά ότι "στις νέες συνθήκες μπορεί να γίνει πιο διακριτή η διαφοροποίηση του κόμματος από τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως στην οικονομία και τα εθνικά θέματα". Με άλλα λόγια είναι προφανής η αγωνία του Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, να δείξει στον κόσμο ότι διαφέρει από τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Ο Αντ. Σαμαράς μετά τη χτεσινή συνεδρίαση αμφισβήτησε ότι η εκλογή του νέου πρωθυπουργού σημαίνει ότι... μπήκαμε σε καινούρια εποχή και θεωρεί ότι "η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια ρευστή, μεταβατική περίοδο". Τη νέα σελίδα της πολιτικής ιστορίας δεν μπορεί να γυρίσει ένας πρωθυπουργός που δε στηρίζεται στη λαϊκή εντολή, πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να φτάσει στο σημείο να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Κατά τα λοιπά συνέχισε τις φραστικές μεγαλοστομίες, όπως "τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα είναι πάντα προϊόντα ηγετών που βγήκαν από το λαό και όχι πρωθυπουργών του "κομματικού σωλήνα"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ