Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι ζητούν από τον Κ. Σημίτη

Λίγα πράγματα ζητούν τα "μεγάλα αφεντικά" από τη "νέα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα προφανώς θα τα αναλάβουν οι ίδιοι...

Ιδού τι επιθυμούν τα μεγάλα αφεντικά, σύμφωνα με το χτεσινό κύριο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας": "Το 90% των αποφάσεων που αφορούν την οικονομική πολιτική κι ενδιαφέρουν τον κάθε πολίτη λαμβάνονται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς επαρκή διαφάνεια και σύμφωνα με τεχνοκρατικά δεδομένα. Επιβάλλονται στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλο κράτος - μέλος, με συνταγματική ισχύ. (σ.σ.: Οταν τους βολεύει κάνουν και τέτοιες διαπιστώσεις). Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών και οι πρωθυπουργοί τους περιορίζονται στην εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ και στη διαχείριση των κονδυλίων της... Οπως για κάθε διαχειριστή, οι βασικές προδιαγραφές είναι τρεις: Εντιμότητα, αξιοπιστία και διαχειριστική ικανότητα. Ο Κώστας Σημίτης ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Ηθος, ύφος, εργασία".

Λίγα πράγματα, λοιπόν, ζητούν από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό. Βασικά ένα: Να δουλέψει σκληρά, ως έντιμος διαχειριστής, για την επιβολή των επιλογών των Βρυξελλών. Για αυτό τον στήριξαν και τον στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ