Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"
Δεύτερος μήνας επίσχεσης εργασίας

Συνεχίζουν για δεύτερο μήνα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην κλινική "Αγιος Παντελεήμων", με αίτημα να τους καταβληθούν μισθοί που τους οφείλονται από τον περασμένο Οκτώβρη.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) τονίζει πως το 120 κλινών θεραπευτήριο, το τελευταίο διάστημα υπολειτουργούσε, "επειδή τα παζάρια για πώληση της επιχείρησης δεν είχαν απόδοση". Καταγγέλλει την εργοδοσία ότι "έχει εξαφανιστεί" και επισημαίνει ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος με υποσχέσεις προσπαθεί να αποτρέψει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τις νόμιμες αποδοχές που τους οφείλονται. Ακόμη, αναφέρει ότι η παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας δεν απέδωσε, ενώ η θέση των εργαζομένων συνεχώς επιδεινώνεται από οικονομικής πλευράς και δυσκολεύονται να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη των δεδουλευμένων οφειλών.

"Οι σκληροί νόμοι της αγοράς στον ευαίσθητο χώρο της υγείας δεν έχει μόνο κερδισμένους, αλλά και χαμένους και αυτοί συνήθως είναι πρώτα οι εργαζόμενοι", συνεχίζει η ανακοίνωση. Η ΟΣΝΙΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δείξουν στην πράξη τη συμπαράστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ