Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροπολογία παρα-ψυχολογίας

Εναν πρωτότυπο τρόπο νομιμοποίησης του ρουσφετιού σκέφτηκαν κάποιοι που έχουν προσληφθεί για να ασκούν το "έργο του ψυχολόγου", όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΑΝΙΜΑ του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Εν πρώτοις η Επιτροπή Ψυχολόγων του ΚΕΣΥ έχει ετοιμάσει την εξής εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή και την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ: "Προσλήψεις προσώπων που ασκούν έργο ψυχολόγου, που έχουν γίνει στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, θεωρούνται νόμιμες. Οι παραπάνω λαμβάνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, εφόσον διαθέτουν τα προσόντα που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου".

***

Και η εφημερίδα σχολιάζει: "Οσοι και με όποιον τρόπο διορίστηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα χωρίς τα απαραίτητα προσόντα (αυτοί και μόνον αυτοί και όχι οι άλλοι που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη ή δε δέχτηκαν να καταθέσουν και να εξαργυρώσουν ακόμη και την ιδεολογία τους), νομιμοποιούνται στην άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου!!! Η καλή πρόταση προβλέπει βεβαίως ότι δεν παίρνουν άδεια άσκησης για να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα. Γιατί όμως να πάρουν άδεια; Για να πληρώνουν ΦΠΑ 18% και να φορολογούνται με τα αντικειμενικά κριτήρια".

Η άλλη ενέργεια, σε περίπτωση που δοθεί το "πράσινο φως" απ' το ΚΕΣΥ, είναι η κατάθεση σχετικής τροπολογίας. "Το "έξυπνο" - σχολιάζει η εφημερίδα - αυτής της διάταξης είναι ότι προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται να ισχύσουν για όσους προσληφθούν μέχρι την ψήφιση της "τροπολογίας"".

***

Με τις προτάσεις αυτές θεσμοθετούνται δυο κατηγορίες ψυχολόγων: Αυτοί που έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και εκείνοι που πήραν με απονομή τον τίτλο, χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα, γεγονός που θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον κλάδο των ψυχολόγων. "Τέτοιες ενέργειες, σημειώνει η εφημερίδα των ψυχολόγων, λειτουργούν εξ αντικειμένου - και ανεξαρτήτως προθέσεων - ως εμπροσθοφυλακή για τη νομιμοποίηση των Εργαστηρίων Ελεύθερων Σπουδών".

Κάποιοι βέβαια κοιτάζουν τη βόλεψή τους και επιχειρούν να την ενδύσουν και με το κύρος αποφάσεων του ΚΕΣΥ. Το θέμα είναι αν ο νέος υπουργός Υγείας Αν. Πεπονής και ο υφυπουργός Φρ. Παπαδέλης θα προσυπογράψουν - και θα καταθέσουν - μια τέτοια τροπολογία παρα-ψυχολογίας.

Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ