Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές

Σεέμπρακτη απόδειξη ότι για τη ΝΔ με τον νέο πρόεδρο η πρώτη σοβαρή δοκιμασία θα είναι οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Κ. Καραμανλής συγκάλεσε χτες σύσκεψη στελεχών (μετείχε και ο Δ. Αβραμόπουλος) με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη ο Θ. Αναγνωστόπουλος συζητήθηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχετικά με τις υποχρεωτικές συνενώσεις κοινοτήτων η ΝΔ εκτιμάει ότι "σε μια ελεύθερη χώρα δεν μπορεί να κάνεις κάτι καταναγκαστικά". Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για τους "νέους θεσμούς" που εξαγγέλλει έχει εξασφαλίσει "ψίχουλα" με αποτέλεσμα "να μην προκύψει καμία απολύτως ωφέλεια".

Ο δήμαρχος Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη σύσκεψη, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα, λέγοντας ότι "η προεκλογική περίοδος ξεκινάει του χρόνου τον Αύγουστο και οι όποιες αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου".

Στο μεταξύ συνεχίζεται η πλαγιοκόπηση στελεχών της Πολιτικής Ανοιξης και έτσι χτες ανακοινώθηκε η προσχώρηση στη ΝΔ του Ν. Κλείτου, κορυφαίου στελέχους της ΠΟΛ.ΑΝ. ειδικά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, και τριάντα δύο πολιτευτών και στελεχών της ΠΟΛ.ΑΝ. στο νομό Σερρών. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΛ.ΑΝ. και με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "αποτελεί ακραίο παλαιοκομματισμό να προβάλλεται ότι αποχωρούν στελέχη που από την επομένη των εκλογών έχουν τεθεί εκτός της οργάνωσης του κόμματος".

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει και αυτήν τη βδομάδα τις συναντήσεις του με διάφορους παράγοντες της πολιτικής, ενώ έντονα τον απασχολεί το οικονομικό πρόβλημα του κόμματος, αφού επισήμως το οικονομικό έλλειμμα ανέρχεται στα 6 δισ. δρχ. ποσόν που οδηγεί τον Κ. Καραμανλή σε πολιτική περικοπών και λιτότητας στη λειτουργία του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ