Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράνομα παρκόμετρα σε 155 σημεία!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει το δήμαρχο Αθηναίων και απειλεί ακόμα και με μηνύσεις

Για αυθαίρετες παρεμβάσεις του Δήμου της Αθήνας στον κεντρικό σχεδιασμό που έχει κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κίνηση και τις σταθμεύσεις των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος,απειλώντας το δήμαρχο Δημήτρη Αβραμόπουλο ακόμα και με μηνύσεις.Απ' την άλλη πλευρά την ασύδοτη και παράνομη δράση της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει την εφαρμογή της πληρωμένης στάθμευσης, παραδέχτηκε στην ουσία στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή. Ο αντιδήμαρχος της Αθήνας Β. Κορομάντζος,δήλωσε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν ατέλειες όταν εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα και πάντως "σε κάθε περίπτωση ο δήμος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την Τροχαία για να λυθεί το πρόβλημα". Να θυμίσουμε πως η δημοτική αρχή είχε πράξει και πάλι το ίδιο, πριν από δύο βδομάδες, όταν υποσχόταν πως θα επιληφθεί του θέματος απαντώντας στις καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που επισήμαναν τη σωρεία παραβιάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από την εν λόγω εταιρία.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Τροχαίας η ιδιωτική εταιρία που εκμεταλλεύεται την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας έχει τοποθετήσει παράνομα παρκόμετρα σε 155 σημεία. Πολλά απ' αυτά είναι σε κεντρικούς δρόμους (Ιπποκράτους, 3η Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Αριστοτέλους κ.α.) όπου απαγορεύεται τελείως η στάθμευση. Παρκόμετρα έχουν επίσης τοποθετηθεί σε πιάτσες ταξί, κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες και σε δρόμους με κίτρινη διαγράμμιση, που σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν ζωτικής σημασίας για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Επίσης, χώροι στάθμευσης έχουν καθοριστεί σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη των 12 μέτρων από πινακίδα "Στοπ". Είναι ίσως ενδεικτικό πως στην οδό Βησσαρίωνος 3, έχει οριστεί χώρος στάθμευσης μπροστά από ιδιωτικό γκαράζ!

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Δ. Αβραμόπουλο να αποκατασταθεί η νομιμότητα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες. Από την πλευρά του το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε στείλει για το ίδιο θέμα πολλά έγγραφα στο Δήμο Αθήνας, χωρίς ωστόσο να έχει διορθωθεί η κατάσταση. Ο υπουργός απέφυγε πάντως να δώσει κάποια ερμηνεία για τα αίτια του αλαλούμ που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας αόριστα λόγο για κάποια ιδιωτική εταιρία, που έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με το δήμο.

Τις υπηρεσίες της Τροχαίας απασχολούν όμως και οι αυθαίρετες επεμβάσεις ορισμένων δήμων όσον αφορά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός των ορίων τους με μονοδρομήσεις οδών, πεζοδρομήσεις κλπ, οι οποίες οδηγούν στη συμφόρηση άλλων οδικών αξόνων. Ο υπουργός είπε ότι μετά την ψήφιση του νόμου για τις αυξημένες αρμοδιότητες των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι δήμοι μπορούν να κάνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ