Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Διάλογος - απάτη και για αγρότες

Νέα φιέστα... "κοινωνικού διαλόγου" με τη σύγκληση του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ) οργανώνει ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας το τριήμερο 16 - 18 Μάη για την αντιμετώπιση, υποτίθεται, των αγροτικών προβλημάτων. Στην πραγματικότητα, όπως και με το πρώτο ΕΣΑΠ που οργάνωσε η κυβέρνηση, εσπευσμένα τον περασμένο Γενάρη, για τον αποπροσανατολισμό των αγροτών που βρίσκονταν σε κινητοποίηση, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Τα ζητήματα, που προβλέπεται να συζητηθούν, δεν αφορούν τα κρίσιμα αγροτικά προβλήματα, που αναδείχτηκαν με τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως: στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής παραγωγής, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, μείωση της τιμής των καυσίμων, έργα υποδομής με αύξηση αγροτικών επενδύσεων κλπ.

Ετσι με τη συμβολή και τη συμμετοχή - όπως έγινε και στο προηγούμενο ΕΣΑΠ - κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Γεωργίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, αγροτικών στελεχών των εταίρων του Μάαστριχτ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, εκπροσώπων των εμποροβιομηχάνων και άλλων συναφών... επαγγελμάτων, ο υπουργός Γεωργίας μεθοδεύει να συζητήσει ζητήματα που αφορούν: "Κίνητρα για Νέους Αγρότες", "Επαγγελματική εκπαίδευση των αγροτών - κατοχύρωση του γεωργικού επαγγέλματος- χορήγηση πράσινου πιστοποιητικού" και "Αναμόρφωση του συστήματος ΕΛΓΑ".

Στην πραγματικότητα (όπως και με τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη που στήνει σήμερα η κυβέρνηση) ο υπουργός Γεωργίας επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συναίνεση, των απόντων όμως αγροτών, για ημίμετρα που στο γνωστό νομοσχέδιο παρουσιάζονται σαν "κίνητρα στους νέους αγρότες", είτε για επέκταση της ασφάλισης του ΕΛΓΑ με αύξηση του ασφαλίστρου, είτε για "κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος", με στόχο τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων αγροτών από κάθε λογής ενισχύσεις κλπ. Αλλωστε, η κυβερνητική αγροτική πολιτική της υποταγής στις εντολές της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ είναι δεδομένη, όπως ξεκαθάρισαν τόσο ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, και ο αρχηγός της ΝΔ, Μ. Εβερτ, στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΣΑΠ όπου, αντί άλλων, ζήτησαν από τους αγρότες να προσαρμοστούν - υποταχθούν σ' αυτήν την καταστροφική αγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ