Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Νέες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εξωθεί τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και "πράσινα" λεωφορεία) η γενική διεύθυνση της επιχείρησης, με την προκλητική της εμμονή στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1997 σκληρής λιτότητας.

Με ομόφωνη απόφασή τους οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ κήρυξαν νέες στάσεις εργασίας για αύριο και μεθαύριο: Αύριο από 5 - 9 π.μ. και 8 μ.μ. μέχρι τέλος της βάρδιας και μεθαύριο Παρασκευή από 11 π.μ. μέχρι 5 μ.μ. Καταγγέλλουν για "προκλητική και απαράδεκτη" στάση τη γενική διεύθυνση των ΗΣΑΠ, επισημαίνοντας ότι μετά από διαπραγματεύσεις περίπου δύο μηνών αρνείται πεισματικά να υπογράψει ικανοποιητική ΣΣΕ, προτείνοντας αυξήσεις - ψίχουλα 2% + 2,5%, που είναι κάτω ακόμα και από όσα ορίζει η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ, επισημαίνουν ότι μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αποκλειστική ευθύνη της γενικής διεύθυνσης, αφού εξάντλησαν κάθε όριο ανοχής και διαλόγου, αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ 1997.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον "ηλεκτρικό" και τα "πράσινα" λεωφορεία είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη βδομάδα 4ωρες στάσεις εργασίας (Τετάρτη και Παρασκευή), καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή παραμονές του Πάσχα, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και καταστρατηγεί θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ