Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κλοιό ναρκωτικών η Αιτωλοακαρνανία

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες

Μεγάλη κίνηση στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών παρατηρείται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα δίωξης ναρκωτικών και η δίωξη γίνεται από ομάδα αστυνομικών υπαλλήλων, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτά αναφέρουν σε Ερώτηση που υπέβαλαν προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Στρατής Κόρακας,οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν για ποιους λόγους δεν έχει συσταθεί στο νομό αντίστοιχο τμήμα δίωξης των ναρκωτικών και αν το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στη σύστασή του.

Επίσης επισημαίνουν ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Δεν υπάρχει κεντρικό κτίριο κατάλληλο για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και των πολιτών, δεν έχει γίνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μετά την ερήμωση των χωριών στα οποία υπολειτουργούν αστυνομικοί σταθμοί, ούτε έχει εγκατασταθεί αναγκαίος εξοπλισμός και μέσα μηχανοργάνωσης για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι αποσπώνται και μετατίθενται έκτακτα και χωρίς να αποζημιώνονται ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, με δεδομένο ότι και οι τακτικές αποδοχές τους είναι πενιχρές (δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία).

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καλείται να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και για να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ