Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι συστάσεις και τα... δέοντα

Πολλές οι υπεκφυγές χτες του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και για το αν οι υποδείξεις του αποτελούν οδηγό για την κυβέρνηση.

"Τις απορρίπτετε ή τις αποδέχεστε τις συστάσεις του ΔΝΤ κύριε υπουργέ;", ήταν η συγκεκριμένη ερώτηση του "Ρ". Ομως, ο Δ. Ρέππας επιχείρησε να διαφύγει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δε θεωρεί "συστάσεις" τα όσα υποδεικνύει το ΔΝΤ, αλλά... απόψεις, των οποίων δεν έχει την ευθύνη, διότι δε συντάσσει η ίδια την έκθεση.

Οταν θέλετε να φέρετε αποδείξεις για το "καλό" της πολιτικής σας επικαλείστε τα "μπράβο" του ΔΝΤ και των άλλων οργανισμών, επανήλθε ο "Ρ". Πώς γίνεται το ένα σκέλος των εκθέσεων να το διαφημίζετε και το άλλο - εκείνο που αφορά τις πολιτικές για τις οποίες παίρνει τα "μπράβο" η κυβέρνηση - να το προσπερνάτε, επανήλθε ο "Ρ".

Οπότε και ο Δ. Ρέππας, αφού υποστήριξε ότι είναι "άλλο το ένα και άλλο το άλλο"... δήλωσε: Αν πραγματικά χρειάζεται να βελτιωθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης "θα πράξουμε τα δέοντα".

Ερώτημα: Γιατί δεν τα λέει εξαρχής ο άνθρωπος; Αφού και εμείς και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση ξέρουμε ότι όντως "θα πράξει τα δέοντα". Και τα "δέοντα" είναι - κατά την κυβέρνηση - εκείνα που συστήνει το ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ