Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η "κατάλληλη στιγμή"

Μπράβο κύριε Σημίτη και κύριοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα τα πήγατε πολύ καλά. Εφαρμόσατε με μεγάλη επιτυχία την πολιτική λιτότητας και πετύχατε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Βελτιώσατε το επιχειρηματικό κλίμα (σ. σ. δηλαδή τα κέρδη των επιχειρήσεων) και κερδίσατε την εμπιστοσύνη στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές (δηλαδή την εμπιστοσύνη των πολυεθνικών και του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου).

Αυτό ήταν σε ελεύθερη μετάφραση, το περιεχόμενο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βαθμολογεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας.

Η έκθεση αυτή, με τα "μπράβο" του ΔΝΤ στην κυβερνητική πολιτική, δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με μεγάλη προθυμία, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, γιατί έχει ευνοϊκά σχόλια για την κυβερνητική πολιτική. Δεύτερον, γιατί οι υποδείξεις του ΔΝΤ, πως τώρα είναι η "κατάλληλη στιγμή" για νέα αντιλαϊκά μέτρα, στην ουσία στρώνουν το χαλί στην κυβέρνηση για την επιβολή των νέων μέτρων λιτότητας που είναι ήδη έτοιμα.

Οταν όμως λέει αυτά το ΔΝΤ - το οποίο κάποτε ακόμα και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει σαν "λύκο" - δικαίως μπορούμε να πούμε στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη: Οταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ