Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποιος ΟΟΣΑ, ποιο ΔΝΤ...

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προσπάθησε να πείσει ότι οι αντιλαϊκές εκθέσεις των ΟΟΣΑ και ΔΝΤ δεν είναι... άξιες λόγου

Στη "σκιά" των αντεργατικών κατευθύνσεων, που απορρέουν από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ,κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν χτες με δηλώσεις τους να μειώσουν τη σημασία των υποδείξεων, αλλά και την εμπειρία της πλήρους εναρμόνισης των ελληνικών κυβερνήσεων με την πολιτική που προτείνουν και στην πραγματικότητα υποδεικνύουν οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος σημείωσε σχετικά πως υπάρχει ανάγκη διασφάλισης της "κοινωνικής συνοχής".

"Οι εκθέσεις και οι εισηγήσεις είναι χρήσιμες. Οσον αφορά τις εκθέσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών, κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται. Ομως η πολιτική κρίνεται στο πεδίο των αποφάσεων και της συνέπειας", δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,λες και η κυβέρνηση κάνει... χάρη που δέχεται να παραλαμβάνει τις εκθέσεις των οργανισμών αυτών. Λίγο πριν όμως - στην ομιλία του στο συνέδριο της κοινοτικής πρωτοβουλίας ΑΝΤΑΠΤ - ο ίδιος δήλωνε ότι η "ελληνική οικονομία έχει την εμπιστοσύνη των διεθνών οργανισμών και των ξένων επενδυτών. Αυτό το κλίμα αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα".

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι "έχουμε ανοίξει έναν ειλικρινή, χωρίς ειλημμένες αποφάσεις διάλογο και την τελική ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση στα πλαίσια της ιδεολογίας της και του προγράμματός της".

Ανάλογη ήταν η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,ο οποίος είπε ότι "προτάσεις υπάρχουν, οι αποφάσεις παίρνονται από την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι η οικονομία πάει πολύ καλά. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο σταθερά. Από την άλλη πλευρά, στο κοινωνικό πεδίο, τα μεγάλα θέματα της ανάπτυξης - απασχόλησης - ανταγωνιστικότητας έχουν ήδη τεθεί στον κοινωνικό διάλογο. Μ' αυτό τον τρόπο και μόνο θα προχωρήσουμε. Εχουμε ήδη τοποθετηθεί ότι τα όρια των απολύσεων, η μείωση αποδοχών και χρόνου εργασίας και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να υπάρξουν".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε σχετικά με τις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών ότι "η παρατεταμένη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας φέρνουν σε δεινή θέση τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Πολλά στρώματα οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο". Υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η "κοινωνική συνοχή" και ότι "ήρθε η ώρα για την αναδιανομή του εισοδήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ