Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδυναμία του τα έργα τέχνης...

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η κλοπή των 40 πινάκων ζωγραφικής του Ιδρύματος Γουλανδρή - Χορν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστης είναι ο 43χρονος Γρηγόριος Ρουσσόπουλος.

Ο τελευταίος πιάστηκε χτες στο ξενοδοχείο "Ηνίοχος" στην Αθήνα. Στο ξενοδοχείο, αλλά και σε διαμέρισμα στην οδό Αριστοτέλους 8 που χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι πίνακες που είχαν κλαπεί στις 18 Μαρτίου 1994 από το Ιδρυμα. Οι πίνακες είναι λιθογραφίες του μουσείου Τεριέν της Μυτιλήνης και είναι ανυπολόγιστης αξίας. Πρόκειται για έργα των Σαγκάλ, Μιρού, Τζιακομέτι και άλλων καλλιτεχνών.

Επίσης βρέθηκαν τρεις πίνακες ζωγραφικής της συλλογής Ιόλα που κλάπηκαν πριν δέκα μέρες από τη βίλα του Ιόλα στην Αγ. Παρασκευή, μαζί με άλλα χρυσαφικά και προσωπικά του αντικείμενα. Χρυσαφικά και άλλα είδη σημαντικής αξίας που είχαν κλαπεί από πολυτελή σπίτια της Αθήνας, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία και τετράδια με αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών που απεικονίζουν πίνακες, κοσμήματα και άλλες συλλογές μεγάλης αξίας με σημείωση των χώρων φύλαξης ή έκθεσης αυτών. Από αυτό φαίνεται ότι ο δράστης προγραμμάτιζε παρόμοια χτυπήματα στο μέλλον.

Ο Γ. Ρουσσόπουλος το 1994 είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κορυδαλλού και μετά από τέσσερις μήνες διέφυγε με πλαστό διαβατήριο στην Ιταλία όπου πιάστηκε. Στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ελλάδα κι αποφυλακίστηκε πριν δύο μήνες από τις φυλακές Τρικάλων. Ο δράστης στο παρελθόν είχε κάνει αναρίθμητες κλοπές και σε βάρος του εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση εφτά μηνών για απόδραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ