Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ημερίδα κατά του ρατσισμού

Ημερίδα για την ξενοφοβία και το ρατσισμό με αστυνομικό ακροατήριο έγινε χτες στο κτίριο της Αστυνομίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με ομιλητές τον πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου Αιμίλιο Μεταξόπουλο, τον καθηγητή Εγκληματολογίας Ιάκωβο Φαρσεδάκη, το δημοσιογράφο Θεόδωρο Καρζή και τον αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Ανδριανόπουλο. Η ημερίδα αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των αστυνομικών στα θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας.

Οι καθηγητές ανέπτυξαν στους αστυνομικούς τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά κίνητρα της ανάπτυξης των ρατσιστικών κινημάτων και επισήμαναν τους κινδύνους να αναπτυχθούν και στη χώρα μας ανάλογα κινήματα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Ι. Παπαδογιαννάκης.

Ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Α. Μαγουλάς, παίρνοντας το λόγο στο τέλος της ημερίδας, δεν παρέλειψε να επισημάνει τη ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί η πολιτεία όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το αστυνομικό προσωπικό, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί νιώθουν ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο, εξαιτίας της άνισης μεταχείρισης έναντι των άλλων εργαζομένων. Τέλος αναφέρθηκε στις γενοκτονίες των λαών, με πρωταγωνιστές τους ισχυρούς της Γης, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού και ισοδυναμούν με καθαρά εγκλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ