Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Συκοφάντες

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ,Αθήνα. Αυτές τις μέρες άναψαν πάλι τα λαμπάκια του αντικομμουνισμού από τους σύγχρονους "ανανεωτές" και "εκσυγχρονιστές". Ολοι τους ρίχτηκαν σαν ύαινες να πνίξουν τους εργαζομένους να μη βγάλουν φωνή για την τρικυμία που σαρώνει κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης και κάθε αδικημένου αυτής της κοινωνίας, με τον "κοινωνικό διάλογο". Ετσι ονομάζουν σήμερα οι σύγχρονοι υπηρέτες του καπιταλισμού το ξεζούμισμα, την πείνα, τη φτώχεια του λαού, την ανεργία. Για να συκοφαντήσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, δεν παύουν να τους δίνουν διάφορα επίθετα. Τους αγρότες τρομοκράτες, αναρχικούς (6 χιλ. στα δικαστήρια). Τους εργάτες τραμπούκους και γιαουρτάδες και δεν έχει τέλος το λεξιλόγιό τους.

Τα γεγονότα στις 5-4-97 στην Πάτρα με το γιαούρτωμα του υπουργού και της παρέας του, που κάποιος "αγανακτισμένος" της πόλης έκανε αυτή την πράξη, ας ψάξουν να βρουν ποιος είναι αυτός ο δράστης. Βρήκαν όμως την εύκολη λύση: Το στέλεχος της ΚΝΕ, το μέλος του ΚΚΕ, ο τραμπούκος ο τάδε, ο δείνα...

Αλλα είναι γνωστό ότι οι κομμουνιστές χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για ν' αλλάξουν την κοινωνία. Η κοσμοθεωρία, η ιδεολογία και η πρακτική πολιτική τους είναι αντίθετη με τέτοιες πράξεις.

Το ΚΚΕ είχε, έχει και θα έχει, πρόγραμμα πάλης, ανοιχτά λέει τις θέσεις του, παλεύει οργανωμένα και με την πάλη του υπερασπίζεται τα αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με οδηγό τις αποφάσεις

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,αντιστασιακός, Νέα Ιωνία (Αττικής). Με οδηγό τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της η ΚΝΕ ανοίγεται στην πάλη για τα λαϊκά προβλήματα. Είναι βαρύ το φορτίο που παίρνει στην πλάτη της, μα είναι υποχρεωτικός δρόμος - είναι ο δρόμος της πάλης. Πρέπει να παλέψει για τις κατακτήσεις που κληρονόμησε από μας τη γενιά της Αντίστασης και να παλέψει ακόμα παραπέρα, για μια ανθρώπινη ζωή, με δουλιά, Εθνική Ανεξαρτησία, Πολιτισμό, Παιδεία, Δημοκρατία και Σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ