Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θα εξεταστούν οι καταγγελίες της Κούβας

ΓΕΝΕΥΗ.-

Σύσσωμες και οι 138 χώρες, που έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για την απαγόρευση της χρήσης των βιολογικών όπλων, συμφώνησαν να εξετάσουν τις καταγγελίες της κουβανικής ηγεσίας για τη διεξαγωγή βιολογικού πολέμου εναντίον της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν επισήμως, από τον Ραούλ Κάστρο, υπουργό Αμυνας και αναπληρωτή Πρόεδρο της Κούβας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Δευτέρας στην πόλη Λας Τούνας, για την "Ημέρα της Εξέγερσης" και ακολούθησε αναφορά της Κούβας προς τα Ηνωμένα Εθνη. Σύμφωνα με αυτές, αεροσκάφος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, εκτελώντας πτήση - αποστολή τον προηγούμενο Οκτώβρη πάνω από την Κούβα εκτόξευσε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μικρόβιο - αντίσωμα, το "thrips palmi", το οποίο προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή των καλλιεργειών και της εσοδείας του νησιωτικού κράτους. Οι ΗΠΑ, επισήμως, έχουν αρνηθεί το περιστατικό και αντικρούουν αυτές τις καταγγελίες.

Οι 138 χώρες, όμως, αποφάσισαν την εξέταση των καταγγελιών της κουβανικής κυβέρνησης, σε έκτακτη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν στη Συμφωνία, στις 25 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ