Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Εξι νεκροί και σαράντα τραυματίες από έκρηξη βόμβας

ΚΑΜΠΑΛΑ.-

Αγνωστοι παραμένουν οι δράστες της χτεσινής βομβιστικής επίθεσης σε κεντρική λεωφόρο στην πόλη Κιμπούγε της Ουγκάντας, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 6 ατόμων και τον τραυματισμό περίπου 40.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη χωρίς να προκαλέσει θύματα λειτούργησε ουσιαστικά σαν παγίδα, καθώς πλήθος περίεργων οδηγών, επιβατών και περαστικών μαζεύτηκε γύρω από το χώρο παρατηρώντας το γεγονός... Λίγα λεπτά αργότερα, στο ίδιο μέρος, εξερράγη και ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, σκορπώντας πανικό και θάνατο.

Το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ήταν δύο οι δράστες που τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κεντρικά σημεία της λεωφόρου στο Κιμπούγε (2 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Καμπάλα). Ομως, ουσιαστικά, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών διενεργούνται στο "σκοτάδι". "Παρόμοιες πολύνεκρες ενέργειες στο παρελθόν δεν είχαν πολιτικά κίνητρα, μια που η πρόσβαση σε όπλα και εκρηκτικά στην Ουγκάντα είναι παραπάνω από εύκολη", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Καμπάλα, Μπομπ Νγκόμπα, υπενθυμίζοντας δύο πρόσφατα πολύνεκρα περιστατικά μέσα στο χρόνο που διανύουμε: Στις 28 Μάρτη, βόμβα που εξερράγη σε ντισκοτέκ της πρωτεύουσας προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων, ενώ στις 14 του περασμένου Γενάρη χειροβομβίδα που ρίφθηκε στο προαύλιο ναού είχε προκαλέσει το θάνατο άλλων έξι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ