Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Αιματηρή βομβιστική επίθεση

ΑΛΓΕΡΙ.-

Ενα ακόμα τραγικό περιστατικό, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη αργά χτες το βράδυ στη Λεωφόρο Μπουγκαρά, στην περιοχή Ελ Μπιάρ στο Αλγέρι, προσθέτοντας άλλα οχτώ άτομα στο μακρύ κατάλογο των νεκρών από τη βία που κατατρώει τα σπλάχνα της βορειοαφρικανικής χώρας.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο "Ρόιτερ" επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο μπροστά σε ένα μπαρ, σε πολυσύχναστο μέρος της πρωτεύουσας. Κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου 8 άτομα, ενώ 25 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν αμέσως σε νοσοκομεία της παρακείμενης περιοχής. Επίσης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα "Le Matin", το περασμένο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός και ένας πολίτης από πυρά ισλαμιστών, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε αυτοκίνητο της αστυνομίας στην περιοχή Γκλασιέρ, του Αλγερίου. Η επίθεση έγινε λίγες ώρες πριν εκραγεί το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Ελ Μπιάρ και στοίχισε επίσης τον τραυματισμό ακόμη δύο αστυνομικών.

Είναι η πρώτη έκρηξη από τον περασμένο Γενάρη, όταν από ανάλογες βόμβες που είχαν τοποθετεί σε δύο αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, του Ραμαζανιού, είχαν χάσει τη ζωή τους δεκάδες. Ολες αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις αποδίδονται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στους φανατικούς ισλαμιστές. Στη χώρα είναι σε εξέλιξη η εξέγερση των ισλαμιστών από το 1992, όταν οι αρχές ακύρωσαν τις εκλογές που θα κέρδιζε το "Μέτωπο Ισλαμικής Σωτηρίας". Επίσης, περισσότεροι από 170 πολίτες έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους αντάρτες στην επαρχία Μπλίντα και στη γειτονική περιοχή Τιπάζα, την τελευταία βδομάδα. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις ανταρτών σε απομονωμένους οικισμούς στη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά, από τις επιθέσεις των ισλαμιστών έχουν σκοτωθεί περίπου 60.000 άτομα σε διάστημα εφτά ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ