Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Αγνοούνται 20 από αιφνίδια κατολίσθηση

ΣΙΔΝΕΪ.-

Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ σε χειμερινό θέρετρο της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, όπου η προχτεσινή αιφνίδια κατολίσθηση δεκάδων τόνων χώματος και πέτρας έχουν θάψει ζωντανά (;) 20 άτομα στο Θρέντμπο της νοτιοδυτικής Αυστραλίας.

Οι πυρετώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δεν είχαν αποδώσει τα προσδοκώμενα μέχρι χτες το βράδυ, όχι μόνον εξαιτίας του υλικού που κατέπεσε, αλλά και της ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη στο θέρετρο Θρέντμπο, με αποτέλεσμα δύο σαλέ να καταπλακωθούν και να καλυφθούν από τόνους χωμάτων και λάσπης. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων άρχισαν τις εργασίες απομάκρυνσης των χωμάτων ύστερα από 12 ώρες, επειδή υπήρχε φόβος για νέες κατολισθήσεις. Ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να απαιτηθούν μια έως δύο μέρες για να ανασυρθούν τα πτώματα.

Μεταξύ των παγιδευμένων, είναι δύο Αμερικανοί και μια Νεοζηλανδή.

Καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες έφυγαν από το θέρετρο.

Η αιτία που προκάλεσε την κατολίσθηση παραμένει άγνωστη, αφού δεν είχαν προηγηθεί φαινόμενα που συνήθως προκαλούν τις κατολισθήσεις, όπως καταρρακτώδεις βροχές ή σεισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ