Πέμπτη 9 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μετρούν κέρδη και ζημιές οι δύο πλευρές

Μία μέρα μετά τη συνάντηση κορυφής Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ συζήτησε χτες για το συνέδριο και αποφάσισε τη σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν στην προχτεσινή συνάντηση των τριών.

Σήμερα συνεδριάζουν από κοινού η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα με θέμα το συνέδριο και αναμένεται η σχετική συζήτηση να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους, παρόλο που η κάθε πλευρά θα υπερασπίσει τις θέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χτες ο Γ. Ράλλης (που σήμερα συναντιέται με τον Γ. Βαρβιτσιώτη) ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά την αποδοχή της προεδρίας της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, καθώς όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν θέλει η επιτροπή να έχει πλήρη αυτονομία στις κινήσεις της και να κανονίζει μόνο αυτή τα θέματα του συνεδρίου. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν στελέχη του μηχανισμού της Ρηγίλλης που θα ήθελαν οι αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής να τελούν υπό την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κάτι που φυσικά δε δέχονται με τίποτα τόσο ο Γ. Ράλλης όσο και ο Γ. Σουφλιάς.

Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση της προχτεσινής συνάντησης, στελέχη της Ρηγίλλης έλεγαν ότι "απομονώθηκαν οι λίγοι, εκείνοι που επένδυαν στη ρήξη και τη διάσπαση", υπονοώντας σαφέστατα τα στελέχη που είναι κοντά στον Κ. Μητσοτάκη, τα οποία δήλωναν ότι δε θα πήγαιναν στο συνέδριο, εάν δε γίνονταν δεκτές οι προτάσεις τους. Μάλιστα τόνιζαν ότι ο Μ. Εβερτ με αίσθημα ευθύνης και τόλμης έβαλε πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης, ενώ ευνοϊκά σχόλια έκαναν και για τον Γ. Βαρβιτσιώτη και υπογράμμιζαν ότι ο Γ. Σουφλιάς ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια συνεννόησης με σύνεση.

Την ίδια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τη σιωπή του, δε θα πάρει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στελέχη που είναι γνωστό ότι διατηρούν στενές σχέσεις μαζί του δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τα αποτελέσματα της προχτεσινής συνάντησης. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Β. Κοντογιαννόπουλου στον "9.84", ο οποίος ανέφερε ότι δεν τον ικανοποιεί πλήρως η συμφωνία, "αφού δεν υπήρξε η επιθυμητή κατάληξη της απευθείας εκλογής συνέδρων από τη βάση του κόμματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ