Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιδράσεις από τις δηλώσεις Αρσένη στην Κύπρο

Ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου και πρόεδρος του Κινήματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γ. Βασιλείου, καυτηρίασε με δηλώσεις του τα όσα υποστήριξε χτες ο Ελληνας υπουργός Παιδείας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Του ανταποκριτή μας).- Μετά το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών κατάγγειλε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Γερ. Αρσένη, για δύο ελληνικά κράτη και για την ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος του Κινήματος και πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό τόνισε ότι ο Γερ. Αρσένης με τις δηλώσεις του προπαγανδίζει ουσιαστικά τις θέσεις του Ραούφ Ντενκτάς. Ο Γ. Βασιλείου υπενθύμισε ότι η Κύπρος είναι κράτος όλων των Κυπρίων και δεν είναι ελληνικό κράτος και ότι αυτό καθορίζεται από τη Συνθήκη Λονδίνου - Ζυρίχης και από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι δηλώσεις περί ελληνικού κράτους, επισήμανε, είναι λανθασμένες και εξυπηρετούν τη γραμμή Ντενκτάς και βλάπτουν τα συμφέροντα του λαού. Το ίδιο, τόνισε και η δήλωσή του ότι είναι εθνική τραγωδία να αποφασίζει η Κύπρος. Από πότε, διερωτήθηκε ο Γ. Βασιλείου, ένα ανεξάρτητο κράτος δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για την πολιτική μόνο του. Υπάρχει, συνέχισε, ένας χρυσός κανόνας στις σχέσεις Κυπρίων και Ελλαδιτών πολιτικών, ότι τις οποιεσδήποτε απόψεις και εισηγήσεις τις εκφράζουν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις. Ενας υπουργός που έρχεται από την Ελλάδα δεν πρέπει να προσπαθεί να αφήνει νοήματα τα οποία είναι σε αντίθεση με την επίσημη θέση όπως αυτή εκφράζεται από τον πρωθυπουργό.

Ο Γ. Βασιλείου χαρακτήρισε επίσης αδικαιολόγητη την πρωτοβουλία του Προέδρου Κληρίδη να έχει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα συνάντηση στο Πεντάγωνο για να δώσει βάρος και τη σημασία στη στρατιωτική και όχι στην πολιτική πτυχή του Κυπριακού.

Επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου θεωρεί ο Γ. Βασιλείου και τη δημόσια επικρότηση από τον Γερ. Αρσένη της θέσης του Προέδρου Κληρίδη ότι το μορατόριουμ έχει πεθάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ