Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Καλές προθέσεις στα... λόγια

Επίδειξη καλών προθέσεων στα... λόγια έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης,απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου,σχετικά με τη λήψη μέτρων για την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η πρόσληψη 560 γιατρών που θα κατανεμηθούν στα Κέντρα Υγείας, χωρίς όμως να δεσμευτεί πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Η Μ. Μπόσκου, αφού τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας στην προαναφερόμενη περιοχή λειτουργεί μόνο χάρη στην αυταπάρνηση των υπαρχόντων γιατρών και του προσωπικού του, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι λόγω ελλείψεων ειδικοτήτων, όπως μικροβιολόγου, αναγκάζονται να διανύουν απόσταση 30 χιλιομέτρων για να πάνε στη Βέροια. Ακόμα είναι κενή η θέση του γυναικολόγου επί πέντε χρόνια, ενώ η κτιριακή υποδομή του κέντρου είναι ανεπαρκής.

Να σημειωθεί τέλος ότι από τη σύστασή του το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με δύο εφημερεύοντες αγροτικούς γιατρούς. Για να εγκριθούν "κατ' εξαίρεση" οι εφημερίες του δεύτερου χρειάζεται κάθε χρόνο ολόκληρη αλληλογραφία με το υπουργείο Οικονομικών. Φέτος μάλιστα, όπως υπογράμμισε η βουλευτίνα του ΚΚΕ, το υπουργείο Οικονομικών στη συγκεκριμένη ερώτηση είπε ότι είναι αναρμόδιο να απαντήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ