Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
"Αγοραίο" ενδιαφέρον της πολιτείας

Χτες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας επιχείρησε να εμφανίσει ως νέα μέτρα όσα ισχύουν για τη μετακίνησή τους!

Στην επαναδιατύπωση των ισχυόντων προϋποθέσεων για τη δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο διακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες προχωρά το υπουργείο Υγείας -- Πρόνοιας.

Ωστόσο το υπουργείο με χτεσινή ανακοίνωσή του επιχείρησε να εμφανίσει αυτή την επαναδιατύπωση ως νέα μέτρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενόψει της σημερινής συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η νέα εκσυγχρονιστική επιχείρηση της κυβέρνησης προς επίδειξη του δήθεν "κοινωνικού προσώπου" του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιδείξει μια ανύπαρκτη ευαισθησία προς εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν σοβαρά προβλήματα. Ετσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα διακινούνται δωρεάν με τις αστικές συγκοινωνίες τα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ετήσιο ακαθάριστο ατομικό τους εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο των 3,5 εκ. δραχμών ή το οικογενειακό τους εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο των 5,5 εκ. δραχμών.

Πρόκειται, δηλαδή, για τις ίδιες οικονομικές προϋποθέσεις που ίσχυαν το 1996 και με τις "φυσιολογικές" αυξήσεις του 1997 θα "κόψουν" αρκετά απ' τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι αντίθετοι με τις οικονομικές προϋποθέσεις.

Στα άτομα με ειδικές ανάγκες, που είναι κάτοικοι των επαρχιακών πόλεων, παρέχεται η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% σε αστικά λεωφορεία, σε διαδρομές εντός του νομού, καθώς και στις υπεραστικές συγκοινωνίες του ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ.

Δικαιούχοι είναι τα άτομα με παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και οι συνοδοί των ολικά τυφλών και των ατόμων με βαριά νοητική καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ