Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στην "πεπατημένη" της κυβέρνησης

Την "πεπατημένη", με τις γνωστές εισπρακτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τα χρέη των αγροτών και των συνεταιρισμών, θα ακολουθήσει και η νέα διοίκηση της ΑΤΕ, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο διοικητής της Χρ. Παπαθανασίου.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΑΤΕ τόνισε πως η Τράπεζα θα συνεχίσει τη γνωστή πολιτική με τα υψηλά αγροτικά επιτόκια, τις γνωστές τραπεζικές ρυθμίσεις χρεών που προωθεί η κυβέρνηση, αντί μέτρων πραγματικής στήριξης της αγροτικής παραγωγής και των συνεταιρισμών με χαμηλότοκα δάνεια και επιδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της γεωργίας. Ο διοικητής της ΑΤΕ δήλωσε, επίσης, ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των εταιριών μετοχικού ενδιαφέροντός της πουλώντας μετοχές της, ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της με την ανάπτυξη νέων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Κυρίως για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, η νέα διοίκηση της ΑΤΕ προσβλέπει στην ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας σε εξωγεωργικούς τομείς και στο εξωτερικό, κυρίως στο βαλκανικό χώρο και σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς ευρωπαϊκές τράπεζες.

Κατά τα άλλα, ο Χρ. Παπαθανασίου επανέλαβε ότι προσβλέπει να παραμείνει η Τράπεζα ο βασικός φορέας άσκησης της αγροτικής πίστης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ