Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Ετοιμάζονται για νέα μπλόκα

Με μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα προετοιμάζονται οι αγρότες της Βοιωτίας για την αγωνιστική κάθοδο στα μπλόκα του αγώνα, που θα στηθούν στις 3 του Φλεβάρη.

Το διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες δεν τους παρόπλισε - όπως περιμένει κυβέρνηση και οι βαστάζοι τους - αλλά κατάλαβαν για τα καλά ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν από αυτόν της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Ετσι οι Βοιωτοί αγρότες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στις αρχές του Φλεβάρη και στις 3 του μήνα στήνεται το πρώτο μπλόκο της οργής. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Κοινότητα του Αι Γιώργη με τη συμμετοχή των ΣΕΑ των πέντε μπλόκων της Βοιωτίας στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη και δεκάδων άλλων εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της επαρχίας Λιβαδειάς.

Στη σύσκεψη ο Γ. Γκικόπουλος παρουσίασε τις εκτιμήσεις από τον μεγαλειώδη αγώνα του Δεκέμβρη και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών μετέφεραν το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί σε όλη την επαρχία Λιβαδειάς. Επίσης, για τον καλύτερο συντονισμό των νέων κινητοποιήσεων, αποφασίστηκε η δημιουργία επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα διευρυνθεί με μέλη από την επαρχία Θήβας, σε επόμενη σύσκεψη, ώστε η ΣΕΑ να αποκτήσει νομαρχιακό χαρακτήρα. Ακόμα αποφασίστηκε, να ξεκινήσουν ενημερωτικές περιοδείες - συσκέψεις σε όλα τα χωριά και πόλεις της επαρχίας Λιβαδειάς.

Σήμερα, επίσης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Λιβαδειάς με τη συμμετοχή των αγροτικών οργανώσεων, Εργατικού Κέντρου, Εμπορικού Συλλόγου, επαγγελματοβιοτεχνών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά., με δεδομένη τη συμπαράσταση που επέδειξαν οι φορείς αυτοί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Οπως δήλωσε πάντως στο "Ρ" ο αγρότης - συνδικαλιστής Γ. Γκικόπουλος, "το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πάρα πολύ καλό και αγωνιστικό και εκδηλώθηκε η θέληση για κλιμάκωση του αγώνα πιο οργανωμένα και μαζικά αυτή τη φορά. Οι αιτίες και τα προβλήματα που προκάλεσαν την "εξέγερση" των αγροτών, εξακολουθούν να υπάρχουν και η κυβέρνηση επιδεικνύει μόνο την αδιαλλαξία της. Οι αγρότες έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από αυτή του αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για να απαντήσουμε και να διεκδικήσουμε "τα ψάρια που μας παίρνουν από το πανέρι" ο κ. Σημίτης και η πολιτική του".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις (1998-12-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης (1998-02-11 00:00:00.0)
Κινδυνεύει με "λουκέτο" η Ενωση Λιβαδειάς (1998-01-27 00:00:00.0)
Στα χνάρια της Θεσσαλίας (1997-02-08 00:00:00.0)
Ετοιμοι για τα συλλαλητήρια (1997-01-31 00:00:00.0)
Η αγροτιά προχωρά αγωνιστικά (1997-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ