Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδυνεύει με "λουκέτο" η Ενωση Λιβαδειάς

Σήμερα η τελική σύσκεψη, πριν την έξοδο των τρακτέρ

Σε αγωνιστικό πυρετό βρίσκονται οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς, γεγονός που διαπιστώνουν τα κλιμάκια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά τις περιοδείες τους στα χωριά. Σήμερα, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδειάς θα γίνει η τελική σύσκεψη των αγροτών πριν την έξοδό τους στα μπλόκα του αγώνα.

Εξάλλου, σε χτεσινή επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Π. Μπακόλα,και στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Γκικόπουλος,μέλος του Γραφείου της ΝΕ και νομαρχιακός σύμβουλος, στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα της Ενωσης, η οποία κινδυνεύει να κλείσει λόγω των χρεών της στην Αγροτική Τράπεζα και να απολυθούν οι 105 εργαζόμενοί της.

Η Ενωση είναι χρεωμένη με 3,5 δισεκατομμύρια δραχμές στην ΑΤΕ, ενώ με τις "ρυθμίσεις Τζουμάκα" ρυθμίστηκαν μόνο 585 εκατομμύρια δραχμές χωρίς τους τόκους. Το αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενοι να κάνουν πριν δύο μήνες επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Ταυτόχρονα, το σωματείο έχει αποδεχτεί 25 "οικειοθελείς αποχωρήσεις" στα πλαίσια της μελέτης "βιωσιμότητας", που θα εκπονήσει η Ενωση με την ΑΤΕ και στην οποία προβλέπεται και η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Ενωσης.

Η αντιπροσωπεία της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΕΓΣ Λιβαδειάς, της επιβίωσης και της ανάπτυξης της Ενωσης σε όφελος των συμφερόντων των αγροτών, που μαζί με τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις τους και τις μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις μπορούν ν' αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Γι' αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αναδείξουν το πρόβλημα και τις αιτίες του, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους για την κατάντια της συνεταιριστικής οργάνωσης, και σε συνεργασία με το αγροτικό κίνημα να αγωνιστούν για τη δημιουργία μετώπου κατά της αντισυνεταιριστικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την προάσπιση των συμφερόντων και των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ