Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός αναβρασμός στα σχολεία

Πληθαίνουν οι πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις ενάντια στο νόμο 2525/97. Πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή, με στόχο το συντονισμό των κινητοποιήσεων. Συγκεντρώσεις και πορείες αύριο σε Αρτα, Κέρκυρα. Υπό κατάληψη, πολλά λύκεια σε πολλές περιοχές

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί σε πολλά γυμνάσια και λύκεια της χώρας και οι πολύμορφες εκδηλώσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζονται, με αιχμή το νόμο 2525/97, ενώ ο αγώνας των μαθητών περνά σε νέα φάση με συντονισμό των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Μαθητικών Συμβουλίων Αθήνας - Πειραιά, την ερχόμενη Κυριακή 1η Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική αντίστοιχων Συντονιστικών, που έχουν συγκροτηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και πληθαίνουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις. Εκτός από τους μαθητές της Αθήνας,του Πειραιά,της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης και τους νυχτερινούς της Θεσσαλονίκης,που συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια, στους δρόμους του αγώνα κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά αύριο οι συμμαθητές τους στην Αρτα και την Κέρκυρα.Στην Αρτα, οι μαθητές με απόφαση του Συντονιστικού τους θα συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Νομαρχία. Στην Κέρκυρα, με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των 15μελών και 5μελών μαθητικών συμβουλίων των λυκείων, θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γενικά λύκεια στις 10.30 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Νομαρχία. Επίσης, υπό κατάληψη τελούν τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια σε Κοζάνη,Πτολεμαϊδα,Κέρκυρα,Βόλο,Πειραιά,Σαλαμίνα, καθώς και το ΓΕΛ Μούδρου στηΛήμνο,με αίτημα την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Τις κινητοποιήσεις των μαθητών στην Κοζάνη χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ,η οποία τονίζει ότι η καθολική κατάληψη των λυκείων της πόλης αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αδιέξοδα που δημιουργεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική στην παιδεία, σημειώνοντας: "Καταρρίπτεται ακόμη ο μύθος του κατεστημένου που θέλει τη νεολαία αδιάφορη για την πολιτική και τα κοινωνικά προβλήματα. Η κυβέρνηση, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, "εκσυγχρονιστές" και μη, οπαδοί της βαρβαρότητας της "ελεύθερης" οικονομίας της αγοράς, επιτίθενται με ένα όργιο συκοφαντίας και τρομοκρατίας στους αγώνες των μαθητών. Οσοι μέχρι χτες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την αδιάφορη και απολίτικη νεολαία, σήμερα κατασυκοφαντούν τη δραστηριοποίηση της νεολαίας, επιδιώκοντας να την αδρανοποιήσουν και να την παθητικοποιήσουν, για να μπορούν να την ελέγχουν, αλλά και να την ξανακατηγορούν".

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών είναι συνειδητή επιλογή της πλειοψηφίας τους, που αντιστέκεται στους φραγμούς στη μόρφωση και στη δουλιά, που θέλει να επιβάλει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Είναι συνειδητή επιλογή αντίστασης στην κυβερνητική επιλογή, που θέλει τους νέους καταρτίσιμους και απασχολήσιμους, φθηνή εργατική δύναμη στην ασυδοσία της αστικής τάξης της χώρας μας", σημειώνεται στην ανακοίνωση και καλεί όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συμπαρασταθούν στους αγώνες των μαθητών και να παλέψουν μαζί τους για ένα σχολείο, που θα παρέχει ολόπλευρη, σύγχρονη και δημοκρατική μόρφωση σε όλους τους νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ