Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Οχι γήπεδο στο Γουδί

Την ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στο πάρκο στο Γουδί.

Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει την ομόφωνη απόφαση (3 - 7 - 1997) και τονίζει ότι με δεδομένη τη θέση του συνόλου του ζωγραφιώτικου λαού η μόνη χρήση που επιβάλλουν οι περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές συνθήκες και οι ανάγκες για πιο ανθρώπινη ζωή, είναι η δημιουργία ενός, υπερτοπικής σημασίας, πνεύμονα πρασίνου.

Στη διάρκεια της σχετικής συνεδρίασης είχε αποφασίσει, μεταξύ άλλων, να καλέσει τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να πάρουν θέση και να διαψεύσουν οποιαδήποτε σχέδια μεταφοράς του γηπέδου του Παναθηναϊκού, να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος παραχώρησης του συνόλου της έκτασης στους Δήμους Ζωγράφου και Αθηναίων όπως προβλέπεται από το νόμο καθώς και να ζητήσει την άμεση απόδοση του χώρου στους δύο δήμους προκειμένου να μετατραπεί σε έναν υπερτοπικής σημασίας πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Από το καλοκαίρι όμως που ελήφθη η σχετική απόφαση, μέχρι σήμερα, ο Δήμος Ζωγράφου προφανώς δεν πίεσε επαρκώς ή έστω αποτελεσματικά, ώστε να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις του λαού της περιοχής. Μια αδυναμία ή μια αδράνεια που μπορεί να αποβεί σήμερα σε βάρος όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Παράλληλα όμως το γεγονός ότι σήμερα, το θέμα αυτό ανακινείται και "κάποιοι", αδιαφορώντας πλήρως τόσο για τα εκλεγμένα όργανα όσο και για τον ίδιο το λαό, το εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος και μάλιστα σαν να είναι προσωπική τους περιουσία, αφήνει πολλά ερωτηματικά και γεννά υπόνοιες για το, από πού αποκτούν τη δικαιοδοσία να καταστρώνουν σχέδια για δημόσια γη. Χωρίς μάλιστα να παίρνουν απάντηση από κανέναν αρμόδιο ή έστω ένας αρμόδιος να βγει να δώσει απάντηση στο λαό της περιοχής. Κατά τα άλλα υπάρχει κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον φτάνει πρώτα απ' όλα να μην συγκρούεται με τα συμφέροντα όλων όσοι το λυμαίνονται και το επιβαρύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ