Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο,ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο έστειλε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτης Σαλπέας,σχετικά με την κατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου.

Στην επιστολή του ο Π. Σαλπέας, αφού αναφέρεται στα έγγραφα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πειραιά, που επισημαίνουν το δομικό και στατικό πρόβλημα του κτιρίου, τονίζει: "Επειδή καθημερινά το Δημοτικό Θέατρο επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες, ενώ κατά καιρούς διενεργούνται θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, καλείστε να διατάξετε άμεσα τις υπηρεσίες σας στη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα ή όχι του Δημοτικού Θεάτρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε υπεύθυνοι οποιουδήποτε ατυχήματος συμβεί στους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους".

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Κίνηση χαρακτηρίζει "όψιμο το ενδιαφέρον για το Δημοτικό Θέατρο του δημάρχου Πειραιά, Στ. Λογοθέτη,όσο και του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Χρ. Φωτίου,αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη". Τονίζεται ότι, "ενώ όλοι γνώριζαν την κατάσταση του Θεάτρου, επί σειρά ετών δεν έκαναν τίποτα για τη σωτηρία του Παρθενώνα του Πειραιά", επισημαίνοντας: "Η μεν κυβέρνηση προτίμησε να μεταφέρει τους εγκεκριμένους από την Ευρωπαϊκή Ενωση πόρους για τα αναγκαία έργα επισκευών και εξασφάλισης της στατικής επάρκειας του Θεάτρου στην κατασκευή του υπόγειου γκαράζ του Μεγάρου Μουσικής του Χρ. Λαμπράκη,ο δε δήμαρχος σιώπησε και μόνο όταν αποπέμφθηκε από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προβεί στις σχετικές καταγγελίες. Τώρα ο Στέλιος Λογοθέτης, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες του, καλεί τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε κοινό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο. Από τη μεριά της η κυβέρνηση υπόσχεται στον Χρ. Φωτίου τη βοήθειά της για την αποκατάσταση των παραδοσιακών κτιρίων της πόλης".

Η Κίνηση υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα στο παρελθόν είχε θέσει το θέμα, αλλά δήμαρχος και συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες επί της ουσίας τηρούσαν "σιγήν ιχθύος". Τώρα εμπλέκουν το Δημοτικό Θέατρο στον προεκλογικό αγώνα, όχι διότι ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του, αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων.

"Η Κίνηση δε θα εμπλακεί σε αυτό το παιχνίδι. Οπως και στο παρελθόν, εξακολουθεί να ζητά τη χορήγηση των κατ' αρχήν εγκεκριμένων κονδυλίων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων. Επίσης ζητά τη διενέργεια ελέγχου από τις υπεύθυνες υπηρεσίες της πολιτείας για το αν το κοινό που επισκέπτεται το κτίριο κινδυνεύει",τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ