Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Λοταρία για έσοδα!

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Συνεργασίας Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου"

Αντί να απαιτήσει αυτά που του οφείλει η κεντρική εξουσία, ο δήμαρχος Ευόσμου, Π. Αλεξανδρίδης,βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να συγκεντρώσει χρήματα, προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά του δήμου του. Εβαλε σε κλήρωση ένα ψυγείο και από τα κέρδη που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσει, λέει, το ΚΑΠΗ της περιοχής του. Ακόμη δεν ανέγραψε ως έσοδο στον προϋπολογισμό ποσά που του οφείλει το ΥΠΕΧΩΔΕ, το 1/3 δηλαδή των χρημάτων που απαιτούνται για τα έργα υποδομής των περιοχών στο Δήμο Ευόσμου που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης. Ο δήμαρχος απέστειλε μία επιστολή στο ΥΠΕΧΩΔΕ και όταν αυτό απάντησε ότι δεν έχει χρήματα για να δώσει, η διοίκηση του Δήμου του Ευόσμου παραιτήθηκε από τη νόμιμη αξίωσή της. Για τα παραπάνω θέματα η δημοτική παράταξη "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου", εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού φορομπηχτικού προϋπολογισμού του '98 από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ευόσμου, ο οποίος αντλεί τα έσοδά του κατά 70% από τους δημότες και παρά τις προτάσεις που καταθέσαμε για διεκδίκηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ του 1/3 του ποσού που θα εισπραχτεί από τους ιδιοκτήτες γης για έργα υποδομής πάνω από τον περιφερειακό - όπως προβλέπει ο νόμος 1337/83 και τα πενιχρά κονδύλια για την κοινωνική πρόνοια, ο δήμαρχος Ευόσμου πρωτοτυπεί σ' όλη την Ελλάδα: Εξέδωσε λαχεία 500 δρχ. κληρώνοντας ένα ψυγείο ΙΖΟΛΑ, συμπεριφερόμενος σαν ένας πρόεδρος Συλλόγου, υποβαθμίζοντας το δήμο και καταρρακώνοντας το θεσμό του δημάρχου. Καλούμε το λαό του Δήμου Ευόσμου να καταδικάσει τη συμπεριφορά του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική του".

  • Επίσης ο Σύλλογος Ευοσμιτών η "ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ" (σ.σ. των κατοίκων που εντάσσονται τα οικόπεδά τους, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο, στο σχέδιο πόλης) καταγγέλλει το δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου Ευόσμου ότι αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά αθέτησαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίωσαν την εισφορά σε χρήμα στους ιδιοκτήτες γης πάνω από τον περιφερειακό, αποστέλλοντας ατομικές ειδοποιήσεις, ενεργώντας εντελώς φοροεισπρακτικά, ζητώντας να πληρωθεί η 1η δόση, χωρίς να έχουν φύγει οι Τσιγγάνοι (που έχουν στήσει τις σκηνές τους σε οικόπεδα ιδιοκτητών), χωρίς να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής, χωρίς να βάλει την αντίστοιχη εισφορά (το 1/3) ο Δήμος και το 1/3 το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ